PSV neemt na dit seizoen afscheid van ervaren middenveldster OranjeLeeuwinnen doen financiële bijdrage aan steunpakket voor clubs BREAKING | FIFA: WK Onder 20 uitgesteld vanwege coronavirus Contractnieuws uit Amsterdam: Ajax deelt twee contractverlengingen uit OranjeLeeuwinnen komen komende tijd niet meer in actie

Wiegman tevreden: ''Daar waren we ons heel erg bewust van''

1
Wiegman tevreden: ''Daar waren we ons heel erg bewust van''

De OranjeLeeuwinnen zijn de EK-kwalificatiereeks goed begonnen. Vrijdagavond werd Estland met 7-0 verslagen, tot tevredenheid van bondscoach Sarina Wiegman.

"Ik vind het heel knap. Er stond een fris team op het veld. Je zag gelijk wat we wilden en hoe we dat wilden doen", sprak ze na afloop voor de camera van Veronica. "Dat hebben we bijna negentig minuten volgehouden. In de eerste helft lag het tempo wat hoger dan in de tweede helft, maar toen stonden we ook al dik voor."

Het verschil was groot voor de Leeuwinnen: "Je komt uit een WK, uit een geweldige ambiance. Nu spelen we wel in een heel mooi stadion, voor Estland is het een recordaantal toeschouwers. Maar 2.000 ten opzichte van 60.000 is een groot verschil. Daar waren we ons heel erg bewust van. We hebben daar de hele week met elkaar over gesproken. Het team heeft het goed gedaan."

Oranje kreeg veel kansen, maar het duurde tot de 27e minuut tot de ploeg op voorsprong kwam. "We kregen heel veel kansen, heel veel doelpogingen in het eerste kwartier, maar de goal viel niet. Uiteindelijk wel en toen ging het vrij hard. Het krachtsverschil verraste me eigenlijk niet. Alleen, voordat je de wedstrijd start, moet je het ook nog maar laten zien. Als je zelf de wedstrijd helemaal moet maken, dat vraagt ook nogal wat. Dat lukte vrij aardig, want de bal ging wel steeds rond. Uiteindelijk kun je dan dat verschil op de mat leggen", zag Wiegman.

Turkije is dinsdag de volgende tegenstander. "Zij zullen wat stugger zijn en wat harder spelen. Ze zijn beter dan dit Estland. Wij zullen weer die wedstrijd moeten benaderen zoals we deze wedstrijd hebben benaderd. Allereerst gaat het om winnen en zo goed mogelijk voetballen. Hopelijk kunnen we dan ook met heel mooi voetbal dat laten zien", aldus de bondscoach.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 31 Aug 2019 om 14:11
    Allereerst complimenten voor de 7-0 en vooral voor het regelmatig goede voetbal. Toch is er nog veel voor verbetering nodig om straks in Tokio volgende zomer 24 juli t/m 9 augustus Olympisch Kampioen te worden. Dan moet er bijna foutloos gespeeld worden, elke pass moet aankomen en deze moeten resulteren in een kans en een goal om te winnen van iedereen. Er zijn eerst nog 7 EK '21 wedstrijden (Estland 0-7, Turkije thuis, Slovenië uit, Rusland thuis (Eindhoven, PSV), Turkije uit 8 nov. , Slovenië thuis 12 nov, (Arnhem, Vitesse), Kosovo uit 10 april '20, Estland thuis 14 april (laatste EK '21 voor de OS, 18 sept. Rusland uit en 22 sept. Kosovo thuis)) en nog enkele voorbereidingswedstrijden nodig (tegen betere tegenstanders waar wel van gewonnen kan worden en niet tegen Australië die binnen 10 minuten Kika naar het ziekenhuis sturen (die daar enorm door is gedupeerd, nu hopelijk bij Everton weer helemaal topfit). Vooral het balverlies door een foute pass komt nog veel te veel voor (gisteravond 2e helft 34 streepjes, gelukkig nog heel veel meer goede balkontakten en goals maar als die 34 terug gebracht worden tot onder de 10 dan zal het een heel veel beter resultaat geven met wellicht nog meer goals of in de finale net die ene goal (zoals de supergoal van Jackie tegen Zweden de plaatsing voor de Finale betekende) In de finale had ik 71 minuten het gevoel dat we weer zouden winnen met die ene goal of via penalty's na verlenging. De var heeft het verknald en die scheidsrechter had gewoon corner moeten geven zoals ze eerst ook deed. Hopelijk gaat het straks in Japan/Tokio '20 veel beter en wordt nu ook de Finale gewonnen. Dit hoeft niet weer tegen de USA te zijn, nu waren ze ook al naar huis in de kwartfinale als Spanje niet onnodig twee penalty's had weg gegeven, dan had Spanje 1-0 gewonnen en USA naar huis. Hoe dan ook , als NEDERLAND OLYMPISCH KAMPIOEN wil worden zal elke wedstrijd gewonnen moeten worden en met de EK '17 vorm en een verbeterde WK '19 vorm en iedereen topfit en in topvorm kan dit zeker gaan lukken HEEL VEEL SUCCES