OranjeLeeuwinnen komen komende tijd niet meer in actie BREAKING | Competities amateurvoetbal niet hervat BREAKING | Tot 1 juni geen profvoetbal in Nederland vanwege coronacrisis OFFICIEEL | Olympische Spelen beginnen volgend jaar op 23 juli Van Dongen fel: ''Vrouwenvoetbal wordt gezien als maatschappelijk project''

Miedema: ''Ik denk dat we een stuk verder zijn dan na het EK''

0
Miedema: ''Ik denk dat we een stuk verder zijn dan na het EK''

De OranjeLeeuwinnen zijn de EK-kwalificatiereeks goed begonnen. Vrijdagavond werd Estland met 7-0 verslagen, mede door twee doelpunten van Vivianne Miedema. Na afloop stond ze voor de camera van Veronica.

"Je weet dat je hier komt en vooral in de tweede helft dat het een stuk moeilijker gaat worden, aangezien zij op een gegeven moment gewoon niet fit genoeg meer zijn. Ik denk dat we met vlagen best wel prima voetbal hebben gespeeld en ook goede goals hebben gemaakt. Daar mogen we best wel positief over zijn", sprak de tevreden spits, die zelf dus twee keer scoorde.

Over haar eerste goal zegt Miedema: "Op het moment dat je zo'n bal raakt, dan weet je eigenlijk waar 'ie heen gaat. Je kijkt 'm wel achterna, maar je voelt meteen dat het goed zit. Dat is wel lekker om mee te nemen."

De wedstrijd tegen Estland bevatte frustratie volgens de topscorer aller tijden. "Ik denk dat we ook al wel een penalty hadden kunnen hebben op dat moment. Zo'n wedstrijd heeft gewoon veel frustratie. Op het moment dat je dan de 1-0 scoort, dan wordt het makkelijker voetballen."

"Ik denk dat we een stuk verder zijn dan na het EK", is Miedema van mening. "We hebben een prachtige zomer beleefd en een geweldig WK gespeeld. De kwaliteit van deze groep is om gewoon weer vooruit te kijken. We willen ons zo snel mogelijk plaatsen voor het EK en daar is nu alle focus op."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!