PSV neemt na dit seizoen afscheid van ervaren middenveldster OranjeLeeuwinnen doen financiële bijdrage aan steunpakket voor clubs BREAKING | FIFA: WK Onder 20 uitgesteld vanwege coronavirus Contractnieuws uit Amsterdam: Ajax deelt twee contractverlengingen uit OranjeLeeuwinnen komen komende tijd niet meer in actie

VIDEO | Leeuwinnen beginnen jacht op EK-ticket met makkelijke zege

0
VIDEO | Leeuwinnen beginnen jacht op EK-ticket met makkelijke zege

De OranjeLeeuwinnen zijn de EK-kwalificatiereeks uitstekend begonnen. In het Estse Tallinn werd Estland met maar liefst 7-0 aan de kant gezet door de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman.

De Leeuwinnen begonnen goed aan het duel en kregen al na 47 seconden de eerste kans. Lineth Beerensteyn had een mooie actie in huis, maar daarna zat een Ests voetje in de weg. Daardoor kon Vivianne Miedema uiteindelijk net niet bij de bal.

Even later trof Jill Roord, die de plek van de geblesseerde Lieke Martens overnam, de lat. Oranje had het absolute overwicht en creëerde kansen, maar vond het net niet. Zo kopte Miedema over en schoot ze in het zijnet, en ging de poging van Beerensteyn raak.

Er volgde in de negentiende minuut een scrimmage: Miedema trof de paal, waarna Roord en Beerensteyn de bal er ook net niet in kregen. Niet veel later was het alsnog raak. Miedema schoot met links lekker binnen en brak zo de ban. Roord zorgde voor de beslissing, gezien het zwakke Estland, door de bal binnen te lopen.

Sherida Spitse bepaalde de ruststand op 3-0, door een vrije trap slim te nemen. De recordinternational lobde als het ware de bal binnen. De ruststand had groter uit kunnen vallen, omdat Daniëlle van de Donk en Spitse ook nog dichtbij waren.

In de tweede helft gingen de OranjeLeeuwinnen op jacht naar meer doelpunten en de 4-0 volgde al snel. Spitse schoot opnieuw een vrije trap lekker binnen en vierde haar tweede goal van de avond op bijzondere wijze.

Oranje hield het overwicht ook in het tweede bedrijf vast. Sterker nog: de ploeg van bondscoach Wiegman schroefde het aantal doelpogingen op naar meer dan 30. Miedema deed meerdere pogingen en vond in de 69e minuut opnieuw het net: de spits gleed zo doelpunt nummer vijf binnen.

De topscorer aller tijden liep niet veel later echter klachten aan de hamstring op en werd vervangen door Ellen Jansen. Het was een smetje op de ruime zege die Oranje uiteindelijk boekte. Dominique Bloodworth kopte uit een vrije trap van Spitse de 6-0 binnen en scoorde zo haar tweede interlandgoal.

Wie dat ook deed, was invalster Ellen Jansen. Met een boogballetje in de 85e minuut bepaalde de spits van Ajax de eindstand op 7-0. Daardoor beginnen de OranjeLeeuwinnen met een heerlijke zege aan de EK-kwalificatiereeks. Aanstaande dinsdag is Turkije in het Abe Lenstra Stadion de volgende tegenstander van Oranje.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!