PSV neemt na dit seizoen afscheid van ervaren middenveldster OranjeLeeuwinnen doen financiële bijdrage aan steunpakket voor clubs BREAKING | FIFA: WK Onder 20 uitgesteld vanwege coronavirus Contractnieuws uit Amsterdam: Ajax deelt twee contractverlengingen uit OranjeLeeuwinnen komen komende tijd niet meer in actie

Wiegman als opvolger Ellis? ''Het vrouwenvoetbalwalhalla is Amerika''

1
Wiegman als opvolger Ellis? ''Het vrouwenvoetbalwalhalla is Amerika''

De OranjeLeeuwinnen zijn weer samen in Zeist. Op de KNVB Campus zal de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman zich voorbereiden op de komende EK-kwalificatieduels met Estland en Turkije.

Wiegman is door het succes van het WK genomineerd voor de prijs van Wereldcoach van het Jaar. Of ze ook de favoriet is? "Er is een trainer daar wereldkampioen. Dat is een prestatie van formaat. Het lijkt mij dat Jill Ellis toch wel iets hoger staat", is de bondscoach eerlijk tegenover de NOS.

Ellis neemt eind oktober afscheid van de nationale ploeg van de Verenigde Staten. Wiegman wordt genoemd als opvolgster: "Ik ben nu bij het Nederlands elftal", lacht ze. "Ik ben een hele ambitieuze trainer en mijn contract loopt nu tot de Olympische Spelen. Wat ik de afgelopen twee jaar heb meegemaakt, dan vind ik dat ik zelf de mooiste baan heb. Ik ben hartstikke blij", zegt Wiegman.

"Het vrouwenvoetbal ontwikkelt zich zo snel. Het vrouwenvoetbalwalhalla is Amerika, maar de landen om ons heen en wij ook ontwikkelen zich ontzettend snel. Ik ben heel benieuwd hoe dat in de toekomst zal gaan", vervolgt de bondscoach, die ook wordt gelinkt aan een baan in het mannenvoetbal.

"Er is een brede maatschappelijke discussie en daar ben ik dan onderwerp van door het werk wat ik doe en doordat we met het vrouwenteam zo in ontwikkeling zijn. Dat is een discussie. Ik ben daar nu niet mee bezig", besluit Wiegman.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 27 Aug 2019 om 14:20
    Als Sarina naar de USA gaat per oktober als die Ellis weg gaat daar, dan krijgt ze bij de Olympische Spelen in Tokio klop van Nederland die steeds beter spelen en de USA met de oudere speelsters op hun retour. Ik neem aan dat ze liever bij de Nederlandse speelsters blijft, er kunnen veel prijzen gewonnen worden de komende jaren. Iedereen gaat zo wie zo mee tot de Olympische Spelen van Parijs '24. Eerst de OS '20 in Japan, de EK '21 in Londen/Engeland, WK '23 , OS '24 en EK '25. Het zou mooi zijn 5 grote prijzen te winnen, ik ken er die er meer hebben gewonnen.