Ajax wil drie prijzen pakken: ''Op dat moment ben ik tevreden''

0
Ajax wil drie prijzen pakken: ''Op dat moment ben ik tevreden''

Vandaag begint ook voor Ajax de competitie. De Amsterdammers nemen het vanmiddag op tegen VV Alkmaar en dat is een wedstrijd waar nieuwbakken trainer Danny Schenkel naar uit heeft gekeken.

"We zijn op dit moment in de achtste week, dus dat is vrij lang voor een voorbereiding. Tussendoor hebben we een tweetal wedstrijden gespeeld tegen SGS Essen en Everton. Nu mogen we eindelijk voor het 'echie'", zegt hij voor de camera van Ajax TV.

Het is voor Schenkel zijn eerste klus als trainer van een vrouwenelftal. "Deze groep is een hele goede groep, die gaan altijd voor de volle 100%. Af en toe moet je ze juist afremmen om iets meer rust te krijgen, zeker in balbezit. Ze zijn heel erg gehaast om zo snel mogelijk een goal te maken en richting de goal van de tegenstander te gaan, dat is juist een beetje de omgedraaide wereld", ziet hij.

Zijn ploeg is klaar voor het treffen met VV Alkmaar en Schenkel kan dit seizoen beschikken over Desiree van Lunteren. De verdedigster annex middenveldster keerde na een jaar bij SC Freiburg terug bij Ajax: "'Dees' is een hele goede speelster, dat wisten we, Maar we hebben nog meer hele goede speelsters die gekomen zijn of die zijn gebleven. We hebben een selectie met 22 meiden die heel sterk zijn en die elkaar ook niet heel veel ontlopen. Ik ben blij dat 'Dees' terug is en dat zij vanuit haar rol als international sturing moet geven aan het geheel."

Het doel voor komend seizoen? Drie prijzen pakken. "Ik ben tevreden op het moment dat we drie prijzen hebben gewonnen. De belangrijkste is de Eredivisie uiteraard, het kampioenschap. Dan heb je de KNVB Beker nog en de Eredivisie Cup is erbij gekomen. Dat zijn prijzen die tastbaar zijn."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!