KNVB komt met informatie over kaartverkoop voor Tournoi de France BREAKING | Kraker tussen PSV en Ajax wordt gespeeld in Philips Stadion FC Twente moet eerste BeNe-titel aan RSC Anderlecht laten Contractnieuws: Coolen gaat voor tiende seizoen bij PSV FOTO | Fantastisch nieuws voor Spitse: ''Maken het beide goed!''

''Ben een voorstander om opnieuw in een BeNe League te stappen''

( 0 reacties)
''Ben een voorstander om opnieuw in een BeNe League te stappen''

RSC Anderlecht heeft zich deze zomer versterkt met Jana Coryn en Lowiese Seynhaeve. Laatstgenoemde stond ook in de belangstelling van SC Heerenveen, zo vertelt de 19-jarige Seynhaeve aan De Krant van West-Vlaanderen.

De jongeling verruilde KAA Gent voor Anderlecht. "Ik kon ook naar het buitenland. Ik had opties in Nederland en in Italië. Maar ik twijfelde...", geeft Seynhaeve aan. Het ging om een Italiaanse club die niet op het hoogste niveau speelde. "In Nederland was Heerenveen geïnteresseerd. Maar toen Anderlecht kwam, was alles snel geregeld."

De Belgische competitie bestaat uit zes ploegen en dat is jammer, zo vinden Seynhaeve en Coryn. "Ik ben voorstander om opnieuw in een BeNe League te stappen, met de Nederlandse ploegen erbij", zegt Seynhaeve. Coryn vond de BeNe League een 'geslaagd initiatief'. "Als er meer geld naar het vrouwenvoetbal zou gaan, dan kan zo'n competitie herbekeken worden. Dan zouden er misschien ook enkele Red Flames terugkeren uit het buitenland."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!