KNVB komt met informatie over kaartverkoop voor Tournoi de France BREAKING | Kraker tussen PSV en Ajax wordt gespeeld in Philips Stadion FC Twente moet eerste BeNe-titel aan RSC Anderlecht laten Contractnieuws: Coolen gaat voor tiende seizoen bij PSV FOTO | Fantastisch nieuws voor Spitse: ''Maken het beide goed!''

Strik duidelijk: 'Lift gaat niet vanzelf naar de volgende verdieping''

( 0 reacties)
Strik duidelijk: 'Lift gaat niet vanzelf naar de volgende verdieping''

Vanavond begint het nieuwe seizoen van de Eredivisie. SC Heerenveen trapt in eigen huis af tegen PSV. Aanvoerster Laura Strik blikt op de website van de Friezen vooruit.

"We hebben ons de afgelopen weken goed kunnen voorbereiden om alle neuzen dezelfde kant op te richten. Wat de manier van spelen van PSV vanavond gaat zijn en wat de nieuwe spelers binnen dit elftal gaan brengen, is voor ons natuurlijk in eerste instantie een vraagteken", vertelt Strik.

"Maar diezelfde vraag hebben zij natuurlijk over onze manier van spelen. Ik verwacht daarom ook een open wedstrijd, waarin de steun van onze supporters heel erg belangrijk voor ons gaat zijn", aldus de captain.

De ploeg van trainer Roeland ten Berge wil dit seizoen de kampioenspoule bereiken: "Er liggen dit jaar voor ons opnieuw weer mooie kansen. Onze doelstelling is voornamelijk om met een aanvallende en aantrekkelijke speelwijze te proberen de kampioenspoule te halen. Daarnaast waren we afgelopen seizoen net niet goed genoeg in de beker en hadden we soms het geluk niet aan onze zijde, maar dit seizoen gaan we absoluut voor de finale", benadrukt de middenveldster. 

Strik besluit met een duidelijke boodschap: "Het is van enorme waarde dat er supporters op de tribune zitten en blijven zitten. Ze zeggen allemaal dat het vrouwenvoetbal in de lift zit, maar die lift gaat niet vanzelf naar de volgende verdieping. Wij knokken iedere dag om naar deze volgende verdieping te gaan, we staan elke dag op het veld om het hoogst haalbare te bereiken. Daar kunnen we de steun van iedereen bij gebruiken!"

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!