KNVB komt met informatie over kaartverkoop voor Tournoi de France BREAKING | Kraker tussen PSV en Ajax wordt gespeeld in Philips Stadion FC Twente moet eerste BeNe-titel aan RSC Anderlecht laten Contractnieuws: Coolen gaat voor tiende seizoen bij PSV FOTO | Fantastisch nieuws voor Spitse: ''Maken het beide goed!''

Pot gaat in op selectie: ''Andere meiden krijgen nu juist ruimte''

( 0 reacties)
Pot gaat in op selectie: ''Andere meiden krijgen nu juist ruimte''

Morgen begint het nieuwe seizoen van de Eredivisie en PEC Zwolle trapt de voetbaljaargang af tegen ADO Den Haag. Dat doen de Blauwvingers zonder onder meer Babiche Roof en Maxime Bennink.

Smaakmaker en aanvoerster Roof is in verwachting van een kindje en heeft daarom haar voetbalschoenen aan de wilgen gehangen. Bennink vertrok, ondanks haar eerdere contractverlenging, naar het Engelse Reading.

"Zij waren belangrijk voor het team met hun leeftijd, ervaring en prestaties. Allebei waren ze belangrijk met doelpunten en assists. Hun vertrek betekent echter ook dat andere meiden nu juist de ruimte en kans krijgen zich te bewijzen", gaat trainer Joran Pot op de website van PEC Zwolle in op de wijzigingen in de selectie.

Er kwamen drie nieuwe speelsters naar de Blauwvingers: Nikita Tromp, Dominique Bruinenberg en Beau Rijks. "Dominique voegt veel ervaring toe aan de groep. Daarnaast is zij een hele dynamische speler die goed kan inschatten en weet te handelen naar wat er in bepaalde situaties tijdens de wedstrijd gevraagd wordt", omschrijft Pot Bruinenberg.

Hij gaat ook nog in op de kwaliteiten van Tromp en Rijks: "Nikita is een talentvolle speelster met creativiteit en daarnaast is ze ook nog doelgericht. Beau is een sterke, tweebenige verdedigster. Dit geeft ons in de opbouw meer mogelijkheden tot variatie. Daarnaast is ze kopsterk en hopelijk kan zij ook met die eigenschap van waarde zijn voor ons."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!