KNVB komt met informatie over kaartverkoop voor Tournoi de France BREAKING | Kraker tussen PSV en Ajax wordt gespeeld in Philips Stadion FC Twente moet eerste BeNe-titel aan RSC Anderlecht laten Contractnieuws: Coolen gaat voor tiende seizoen bij PSV FOTO | Fantastisch nieuws voor Spitse: ''Maken het beide goed!''

Air Jordan: een nieuwe speler bij voetbalschoenen en tenues? 

( 0 reacties)
Air Jordan: een nieuwe speler bij voetbalschoenen en tenues? 

Iedereen kent de bekende merken Nike en Adidas die verscheidene clubs en spelers sponsoren, maar volgens de geruchten komt hier binnenkort een nieuwe producent bij. Dit is namelijk Jordan, wat ook wel Air Jordan wordt genoemd. Dit is een dochteronderneming van het eerder genoemde Nike en is vernoemd naar de legendarische basketballer Michael Jordan, waarvoor de schoenen aan het begin exclusief werden geproduceerd. 
 
Paris Saint-Germain 
Jordan staat dan ook nog altijd bekend als een merk voor basketballers. Het brengt schoenen en sneakers uit waarin basketbal gespeeld kan worden, maar ook kleding voor lange mannen en vrouwen. Toch maakte het vorig jaar ook de overstap naar het voetbal. Air Jordan mocht namelijk de tenues ontwerpen voor het Franse topteam Paris Saint-Germain, wat voorheen door Nike werd gesponsord. Naast de tenues bracht Jordan tevens andere kleding uit van het team met onder meer Mbappe en Neymar, waaronder een?PSG trainingspak. Deze overstap bleek een groot succes te worden met veel interesse van voetbalfans over de hele wereld. 
 
Raheem Sterling 
Daardoor wil Jordan, als je de geruchten mag geloven, doorgaan met de introductie van het merk in het voetbal. Er wordt namelijk gezegd dat ze Raheem Sterling persoonlijk willen sponsoren, waarvoor de Engelse vleugelspeler de voetbalschoenen van Air Jordan zou moeten dragen. Dit zou één van de grootste schoenovereenkomsten ooit zijn. Sterling zou namelijk een bedrag van 100 miljoen pond krijgen om het gezicht te worden van de voetbaltak van Jordan. De 24-jarige speler is namelijk in het laatste jaar van zijn contract met Nike om hun schoenen te dragen. Er is dan ook veel interesse van verscheidene merken in de voetballer van Manchester City. Sterling blijft overigens rustig onder alle aandacht, hij scoorde bij de eerste wedstrijd in de Premier League van dit seizoen een hattrick voor zijn club in de uitwedstrijd tegen West Ham United.? 
 
Veel onduidelijkheid 
Toch heerst er nog veel onduidelijkheid rondom de introductie van Air Jordan in het voetbal. Het mag dan nu wel de sponsor zijn van Paris Saint-Germain, maar dat is eigenlijk ook alles wat Jordan heeft gedaan qua voetbalschoenen en -kleding. Als Raheem Sterling dus het aangeboden contract gaat ondertekenen, dan is het nog maar de vraag wat voor schoenen hij krijgt. Er is namelijk nog niet eens één paar uitgebracht door Air Jordan. Bovendien is nog niet duidelijk of het exclusieve schoenen worden voor Sterling, of dat iedereen ze kan aanschaffen. 
 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!