Bloodworth: ''Spelen in het stadion was een geweldige ervaring''

0
Bloodworth: ''Spelen in het stadion was een geweldige ervaring''

Dominique Bloodworth speelde zondag haar eerste competitiewedstrijd voor VfL Wolfsburg en was gelijk belangrijk. De verdedigster verdiende een penalty tegen SC Sand, waaruit de enige treffer van de wedstrijd werd gescoord: 1-0.

"Ik ben blij dat ik in de basis kon beginnen. Zelf kreeg ik een paar kansen. Het is geen goal geworden, maar daar kan ik mee leven", zei Bloodworth na afloop tegen Jasmina Schweimler van Sportbuzzer. "We kregen een penalty en we winnen. Ik denk wel dat het een strafschop was. Ik wilde haar passeren, ze raakte me aan en daardoor viel ik."

"Veel mensen denken dat het een saaie taak is om centrumverdedigster te zijn. Maar ik denk dat je hier als centrumverdedigster veel kunt doen, vooral op het gebied van speelstructuur en spelverplaatsing. Natuurlijk, als je niet veel te verdedigen hebt, is dat goed voor mij. Ik heb veel passes kunnen spelen en het was heel leuk."

"Ik probeer op het juiste moment diagonale passes te spelen, maar realiseerde me in de training dat ik de timing moest blijven oefenen", geeft Bloodworth aan. "Het was echt heel leuk dat de fans ook zoveel zingen. Spelen in het stadion was een geweldige ervaring. Ik ben al klaar voor de volgende thuiswedstrijd!"

Foto via: Jasmina Schweimler

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!