BREAKING | Bekerfinale wordt gespeeld in stadion Almere City FC Oranje O19 strijdt in eigen land om ticket voor EK in Georgië Oranje O17 werkt jacht op EK-ticket af op veld van SV Venray Veurink verlengt: ''Onze ambities zijn groot, onze jacht gaat door'' Assistent-bondscoach Veurink blijft OranjeLeeuwinnen trouw

Oud-scheids Jol: ''De vrouwen gaat de baas worden in het voetbal''

( 0 reacties)
Oud-scheids Jol: ''De vrouwen gaat de baas worden in het voetbal''

Stéphanie Frappart floot afgelopen woensdag de finale van de UEFA Super Cup en is daarmee de eerste vrouw die een wedstrijd van de mannen op het hoogste Europese podium fluit.

"Prima dat zo'n charmante vrouw de finale fluit. Ze krijgt die finale niet omdat ze een charmante vrouw is die er leuk uitziet en mooie ogen heeft. Ze fluit die finale omdat ze gewoon een goede scheidsrechter is in de internationale top", is oud-scheidsrechter Dick Jol duidelijk.

Hij zag Frappart al twee keer eerder fluiten: "Ik vind haar hartstikke een hartstikke goede scheidsrechter", zegt Jol bij Veronica Inside. De voormalig arbiter gaat ook nog even in op de uitspraken van Frank de Boer. 

De coach van Atlanta United noemde het onder meer 'belachelijk' dat er in het vrouwenvoetbal evenveel verdiend zou moeten worden als bij de mannen. "Als de commercie rondom het vrouwenvoetbal net zo groot gaat worden als bij de mannen, dan moeten ze ook mee in het salarisplafond. Dat gaat wel komen, want de vrouwen gaan de baas worden in het voetbal", voorspelt Jol.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!