Ajax verliest in strijd om NextGen Women's Series van Everton

Ajax heeft naast de prijs van de NextGen Women's Series gegrepen. Zaterdag bleek Everton in het Olympisch Stadion in Amsterdam te sterk: 2-1.

De ploeg van trainer Danny Schenkel begon goed en kreeg kansen via onder meer Ellen Jansen. Na elf minuten was het raak voor Ajax. De bal ging op de stip na een handsbal en Marjolijn van den Bighelaar wist wel raak met die buitenkans.

In de tweede helft keerde Everton het tij. Hannah Cain benutte een penalty en niet veel later troffen The Toffees de lat. Drie minuten later was het opnieuw raak.

Een corner van Inessa Kaagman, die in de 37e minuut inviel, werd binnen gekopt door Megan Finnigan, waardoor Everton zich winnaar van de NextGen Women's Series mag noemen.