KNVB komt met informatie over kaartverkoop voor Tournoi de France BREAKING | Kraker tussen PSV en Ajax wordt gespeeld in Philips Stadion FC Twente moet eerste BeNe-titel aan RSC Anderlecht laten Contractnieuws: Coolen gaat voor tiende seizoen bij PSV FOTO | Fantastisch nieuws voor Spitse: ''Maken het beide goed!''

Minister Bruins (Sport) komt met update over bid voor WK 2027

( 0 reacties)
Minister Bruins (Sport) komt met update over bid voor WK 2027

Het is geen geheim dat de KNVB het WK van 2027 wil organiseren en de Nederlandse voetbalbond krijgt daarbij steun van de Tweede Kamer. Bruno Bruins, minister van Sport, komt met een update over het bid voor de organisatie.

Hij geeft in een brief aan dat het initiatief 'primair' bij de KNVB ligt. "Zij bepaalt de koers en weet het beste welke stappen wanneer kunnen worden gezet. Ik volg de KNVB daarbij", schrijft Bruins.

"De KNVB is begonnen met een eerste verkenning hoe het bidproces er uit zou kunnen gaan zien: welke eisen gaat de FIFA mogelijk stellen? Kunnen we daar in Nederland aan voldoen? En welke partijen een rol hierbij kunnen spelen?"

"Het ministerie van VWS is één van de partijen die daarbij is betrokken. Het gaat om een eerste basale verkenning omdat het nog wel een aantal jaren gaat duren voordat het bidproces formeel van start gaat", geeft de minister aan.

Het is de verwachting dat het bidproces voor het WK van 2027 begin 2023 formeel van start gaat. "Kort voor die tijd zal duidelijk worden welke eisen de FIFA gaat stellen. De verwachting daarbij is dat, als het internationale vrouwenvoetbal zich zo blijft ontwikkelen, er hogere eisen zullen worden gesteld met betrekking tot bijvoorbeeld de beschikbare accommodaties (capaciteit van stadions, trainingsvelden, hotelkamers), benodigde financiële middelen en garanties van de overheid."

"Dat neemt niet weg dat de KNVB de komende tijd met het ministerie van VWS en andere partijen in gesprek is om te kijken of het mogelijk is aan de verwachte eisen te voldoen en wie daaraan een bijdrage kan leveren. Op deze wijze bereiden de KNVB en haar partners zich gedegen voor om later, als het mogelijk is, een verantwoord Nederlands bid uit te brengen", besluit Bruins zijn brief.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!