BREAKING | Van der Gragt zet volgende stap in herstel na knieblessure Voorlopige selectie Oranje O18 voor vierlandentoernooi in Amerika bekend Kwakkenbos neemt Oranje O18 onder haar hoede op vierlandentoernooi Wiegman verlengt contract: ''Geeft vertrouwen en waardering'' BREAKING | Bondscoach Wiegman langer bij de OranjeLeeuwinnen

''Ze fluit echt niet omdat ze blond haar en mooie ogen heeft''

( 0 reacties)
''Ze fluit echt niet omdat ze blond haar en mooie ogen heeft''

Stéphanie Frappart leidt vanavond de Europese Supercup tussen Liverpool en Chelsea. De Franse scheidsrechter, die onlangs nog de WK-finale tussen Nederland en de Verenigde Staten floot, heeft grote indruk gemaakt op haar mannelijke collega's.

"Je kan wel nog langer wachten voordat je een vrouw op dit niveau laat fluiten. Maar ze kruipen steeds dichter naar het niveau van de mannen toe", zegt Kevin Blom in gesprek met de NOS. "Voor zover ik haar ken, is ze er klaar voor. Het is in elk geval een aanstelling waar vanuit de Europese bond veel vertrouwen uitstraalt."

Voormalig topscheidsrechter Dick Jol is benieuwd hoe Frappart omgaat met het mentale aspect van een herenfinale. "Kan ze de druk aan? En het is niet de minste wedstrijd, dus hoe gaat ze om met 22 spelers die koste wat kost willen winnen?", vraagt hij zich af. "Maar bij de UEFA zullen ze er echt wel over nagedacht hebben, want dat soort risico's ga je bij zo'n wedstrijd toch niet nemen? Ze fluit deze wedstrijd echt niet omdat ze blond haar en mooie ogen heeft."

De 63-jarige Mario van der Ende is wel verrast. "Wat me verbaast, is dat ik geen enkele mannelijke scheidsrechter over haar aanstelling heb horen klagen. Niemand heeft met zijn vuist op tafel geslagen. En als je nu niks durft te zeggen, dan durf je volgens mij ook geen beslissingen te nemen in een vol stadion met negentigduizend mensen", aldus Van der Ende, die wel hoopt dat Frappart goed fluit. "Het spel ontwikkelt zich beter bij goede arbitrage. Het zou een doorbraak zijn in het voetbal als het goed gaat."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!