BREAKING | Van der Gragt zet volgende stap in herstel na knieblessure Voorlopige selectie Oranje O18 voor vierlandentoernooi in Amerika bekend Kwakkenbos neemt Oranje O18 onder haar hoede op vierlandentoernooi Wiegman verlengt contract: ''Geeft vertrouwen en waardering'' BREAKING | Bondscoach Wiegman langer bij de OranjeLeeuwinnen

Jansen: ''Daar schrokken we best wel van, dat zag je ook''

( 0 reacties)
Jansen: ''Daar schrokken we best wel van, dat zag je ook''

FC Twente kan zich op gaan maken voor de Champions League. De Tukkers wonnen dinsdagavond met 2-0 van het Poolse Górnik Leczna en plaatsten zich daardoor voor het hoofdtoernooi. Gemakkelijk ging het niet volgens international Renate Jansen.

"Je merkt dat ze heel fysiek zijn en dat we het toch wel moeilijk hebben", zegt Jansen in gesprek met RTV Oost. "Als je dan uiteindelijk op 1-0 komt, is dat een ontlading. Met 0-0 zouden we niet door zijn, dus het is wel een ontlading als je dan toch voor staat."

Zowel FC Twente als Górnik Leczna had vier punten, maar Jansen had niet verwacht dat de Polen zo sterk zouden starten. "Daar schrokken we best wel van, dat zag je ook", erkent de aanvalster. "We werden heel erg naar achteren gedrukt en zij kregen twee of drie kansen. We hadden het niet verwacht."

FC Twente wist eerder al niet te winnen van het Turkse Besiktas (2-2). Alleen Alashkert (8-0) uit Armenië werd ruim verslagen. "Je merkt dat de verschillen in het vrouwenvoetbal steeds kleiner worden, ze zetten het tactisch steeds beter neer, waardoor je er heel lastig langskomt", aldus Jansen.

De aanvalster kijkt uit naar de loting, maar heeft geen voorkeur voor een mogelijke tegenstander. "Ook Sparta Praag de vorige keer was lastig. Je weet gewoon, de volgende ronde is zwaar wie je ook loot", besluit ze.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!