BREAKING | Van der Gragt zet volgende stap in herstel na knieblessure Voorlopige selectie Oranje O18 voor vierlandentoernooi in Amerika bekend Kwakkenbos neemt Oranje O18 onder haar hoede op vierlandentoernooi Wiegman verlengt contract: ''Geeft vertrouwen en waardering'' BREAKING | Bondscoach Wiegman langer bij de OranjeLeeuwinnen

'Topprestatie' FC Twente: ''Voor die jonkies zo mooi om mee te maken''

( 0 reacties)
'Topprestatie' FC Twente: ''Voor die jonkies zo mooi om mee te maken''

FC Twente Vrouwen plaatste zich dinsdagavond voor het hoofdtoernooi van de Champions League. De ploeg van trainer Tommy Stroot speelde een zwaarbevochten kwalificatietoernooi. Aanvoerster Maud Roetgering haalde de slotfase van het duel met Górnik Leczna (2-0) zelfs niet.

"Kramp, zere benen. Het is op. Maar ik moest zo lang mogelijk meespelen", zegt Roetgering in gesprek met TC Tubantia. "Deze ploeg heeft niet veel speelsters die wat extra's kunnen brengen, ik verwacht dat wel van mezelf." 

De verdedigster is blij dat het kwalificatietoernooi erop zit. "Ik ben nu wel toe aan een paar dagen rust. Drie wedstrijden in een week tijd is zwaar als je nog maar kort met de training bezig bent", aldus Roetgering, die het bereiken van het hoofdtoernooi 'een topprestatie' vindt.

"Voor de jonkies is dit zo mooi om mee te maken. Voor mij natuurlijk ook, al zit ik in de herfst van mijn carrière", reageert de 27-jarige Enterse, die hoopt dat FC Twente de topploegen ontloopt bij de loting voor de Champions League.

Een koppeling aan bijvoorbeeld Arsenal betekent waarschijnlijk het einde van het Europese avontuur. "Zo simpel is het", beaamt Roetgering. "Op dit moment hebben we het niveau niet. Spelen tegen Barcelona of Lyon is natuurlijk heel mooi, maar aan de andere kant is het ook wel lekker om via een iets zwakkere tegenstander een ronde verder te komen."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!