Wiegman verlengt contract: ''Geeft vertrouwen en waardering'' BREAKING | Bondscoach Wiegman langer bij de OranjeLeeuwinnen Oranje O18 maakt terugkeer met vierlandentoernooi in Amerika Het programma van 8 december: Nederlandse onderonsjes Uitslag | Zeges voor PEC, ADO en SC Heerenveen in Eredivisie Cup

Statement De Boer: ''Dat begrijp ik niet, ik vind het belachelijk''

( 0 reacties)
Statement De Boer: ''Dat begrijp ik niet, ik vind het belachelijk''

Frank de Boer vindt het opmerkelijk dat sommige mensen van mening zijn dat er in het vrouwenvoetbal evenveel verdiend zou moeten worden als bij de mannen. Hij zegt dat in een uitgebreid interview met The Guardian.

De Boer, manager van het Amerikaanse Atlanta United, noemt het zelfs 'belachelijk'. "Het is hetzelfde als met het tennis. Als er naar de finale van het WK 500 miljoen mensen of iets in die richting kijken, en naar de finale van het WK vrouwenvoetbal 100 miljoen, dan is dat een verschil."

"Het is niet hetzelfde. Natuurlijk moeten ze betaald krijgen wat ze verdienen en niet minder, gewoon wat ze echt verdienen", zegt de voormalig international. 

De Boer vervolgt: "Als het net zo populair is als de mannen, dan zullen ze het krijgen, want dan zullen de inkomsten en de advertenties ook daar naartoe gaan. Maar dat is niet zo, dus waarom moeten ze hetzelfde verdienen? Dat begrijp ik niet, ik vind het belachelijk."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!