''Alles bij elkaar zijn we door dit grapje 25.000 euro extra kwijt''

0
''Alles bij elkaar zijn we door dit grapje 25.000 euro extra kwijt''

FC Twente speelt vanavond de beslissende wedstrijd in het kwalificatietoernooi van de Champions League tegen het Poolse Górnik Leczna.

Het duel zou gespeeld worden bij Sportclub Enschede, maar er is vanavond om 18.30 uur afgetrapt bij Vosta. Het nieuwe kunstgrasveld van Sportclubs Enschede is namelijk op het laatste moment afgekeurd door de UEFA. De witte lijnen zijn namelijk van een ander soort kunstgras gemaakt dan het veld zelf.

"Verbazingwekkend", zegt voorzitter Hans Siers in gesprek met RTV Oost. "Want dit kunstgrasveld is, durf ik wel te zeggen, een van de modernste in het land en voldoet aan alle eisen. Niets mee aan de hand, volkomen veilig."

Toch werd het veld afgekeurd door de UEFA. De Europese voetbalbond liet in een brief weten dat 'de toegepaste vezels weliswaar aantoonbaar identiek zijn aan de toegepaste veldvezels en ook voor andere vergelijkbare systemen gekeurd, volgens het quality manual, maar niet specifiek getest voor déze variant'.

"Ik kan alleen bedenken dat, als ik dit zo lees, dat ze bij de UEFA nog niet op de hoogte zijn van de nieuwste technieken en producten in kunstgrasland", aldus Siers, die met FC Twente moest uitwijken. "Een gigantische toer en het is gelukt dankzij de inzet van de vrijwilligers van Vosta. Maar alles bij elkaar zijn we door dit grapje 25.000 euro extra kwijt", besluit hij zijn onvrede.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!