Goed nieuws! NOS bemachtigt rechten voor EK van 2021 UEFA voert groepsfase in voor Champions League vanaf 2021/22 Het programma van 4 december: Oranje O17 in actie Rapinoe haalt uit: ''De grote sterren zeggen helemaal niets!'' Miedema nieuwe ambassadeur War Child: ''Die verantwoordelijkheid neem ik graag''

VIDEO | Samenvatting: FC Twente naar hoofdtoernooi Champions League

( 0 reacties)
VIDEO | Samenvatting: FC Twente naar hoofdtoernooi Champions League

FC Twente heeft zich geplaatst voor het hoofdtoernooi van de UEFA Women's Champions League. Een 2-0 overwinning op het Poolse Gornik Leczna bleek uiteindelijk voldoende.

Gornik Leczna kreeg de eerste kansen van de wedstrijd, maar ook FC Twente liet zich zien. Zo kreeg Davinia Vanmechelen een mogelijkheid. In de eerste helft was het vooral een felle strijd op het middenveld.

Er werden wel speldenprikjes uitgedeeld door beide ploegen, maar gescoord werd er niet. Renate Jansen kreeg zo'n tien minuten voor rust een grote kans, waarna er een corner volgde. Ook uit die hoekschop werd het doel niet getroffen.

Waar er in de eerste 45 minuten niet gescoord werd, was het vrij snel na rust wel raak. Kovtun maakte hands in het zestienmetergebied en dus ging de bal op de stip. Fenna Kalma wist wel raad met het buitenkansje en schoot onberispelijk binnen: 1-0.

Gornik Leczna ging op jacht naar de gelijkmaker, maar uiteindelijk was het de ploeg van trainer Tommy Stroot dat de marge verdubbelde. Renate Jansen zorgde voor de 2-0. Daarmee leek de zege zo goed als binnen voor FC Twente.

De Poolse tegenstander deed nog pogingen om de wedstrijd nog spannend te maken, maar Daphne van Domselaar hield haar doel schoon. De ploeg van trainer Stroot eindigde nog wel met tien speelsters door een directe rode kaart voor Lynn Wilms.

Door de 2-0 zege zien we FC Twente terug in het hoofdtoernooi van de UEFA Women's Champions League. Aanstaande vrijdag weten de Tukkers wie de volgende tegenstander wordt.

Opstelling FC Twente: Van Domselaar, Roetgering (88' Darnoud), Ypema, Giesen, Weerden, B. Jansen (89' Speelman), Wilms, Van den Goorbergh (67' Peddemors), R. Jansen, Vanmechelen, Kalma

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!