Betaalde voetbalclubs Nederland laten vrouwelijke fans links liggen

0
Betaalde voetbalclubs Nederland laten vrouwelijke fans links liggen

Onderzoek - De explosieve stijging van de populariteit van vrouwenvoetbal is nog niet terug te zien in de fanshops van Eredivisieclubs. Alleen PSV en FC Utrecht brengen hun officiële wedstrijdshirt uit met een echte dames fit. Dit blijkt uit een analyse van online warenhuis Beslist.nl, naar de voetbalshirts van 214 Europese voetbalclubs.

In buitenland veel vaker shirts voor vrouwen
Dat het anders kan wordt bewezen in Engeland waar liefst 17 van de 20 clubs uit de Premier League een vrouwenshirt hebben. Wil je daar als fan een vrouwenvoetbalshirt van bijvoorbeeld Arsenal, Manchester City, Manchester United of Liverpool aanschaffen dan is dat geen enkel probleem. Alleen de fans van Wolverhampton Wanderers, Watford en Sheffield United zijn aangewezen op het voetbalshirt voor mannen.

Ook blijft Nederland flink achter in vergelijking met Duitsland, daar hebben 10 van de 18 clubs in de Bundesliga een shirt voor de vrouwen. In landen als Spanje, Italië en Frankrijk zijn minimaal alle topclubs vertegenwoordigd met een vrouwenshirt.

Uniek vrouwenshirt van de OranjeLeeuwinnen
Ook zijn er positieve ontwikkelingen te melden. Zo lanceerde Nike afgelopen maart een nieuwe collectie voetbalshirt van de OranjeLeeuwinnen met eigen design. Voorheen hadden de vrouwenshirts altijd hetzelfde ontwerp als de mannen, alleen voorzien van een vrouwen fit. 

Infographic: Het grote voetbalshirt onderzoek

Infographic: Het grote voetbalshirts onderzoek door beslist.nl

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!