PSV neemt na dit seizoen afscheid van ervaren middenveldster OranjeLeeuwinnen doen financiële bijdrage aan steunpakket voor clubs BREAKING | FIFA: WK Onder 20 uitgesteld vanwege coronavirus Contractnieuws uit Amsterdam: Ajax deelt twee contractverlengingen uit OranjeLeeuwinnen komen komende tijd niet meer in actie

VIDEO | Vandaag twee jaar geleden: OranjeLeeuwinnen Europees kampioen

0
VIDEO | Vandaag twee jaar geleden: OranjeLeeuwinnen Europees kampioen

De tijd vliegt... Het is vandaag alweer twee jaar geleden dat de OranjeLeeuwinnen zich tot Europees kampioen kroonden. Even terugblikken!

De Leeuwinnen speelden het EK in eigen land en namen het in de groepsfase op tegen Noorwegen, Denemarken en België. De ploeg van Sarina Wiegman won respectievelijk met 1-0, 1-0 en 1-2.

Wat volgde was de kwartfinale. Daarin werd Zweden met 2-0 verslagen door doelpunten van Lieke Martens en Vivianne Miedema. In de halve finale was Engeland de volgende tegenstander.

Oranje was ook te sterk voor de Engelse Leeuwinnen: 3-0. Daardoor bereikten de Leeuwinnen de finale, waarin historie werd geschreven. Denemarken werd met 4-2 verslagen en daardoor kroonde Nederland zich voor het eerst tot Europees kampioen.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!