SC Heerenveen neemt afscheid van doelvrouw; Spaans avontuur wacht Wow! Al 17.000 kaarten verkocht voor wedstrijden Tournoi de France Arsenal gaat in Londense derby tegen Chelsea hard onderuit KNVB komt met informatie over kaartverkoop voor Tournoi de France BREAKING | Kraker tussen PSV en Ajax wordt gespeeld in Philips Stadion

Frankrijk O19 doorbreekt Spaanse overmacht en staat in EK-finale

( 0 reacties)
Frankrijk O19 doorbreekt Spaanse overmacht en staat in EK-finale

Waar Oranje O19 donderdagavond werd uitgeschakeld door Duitsland, werd Spanje later op de avond naar huis gestuurd door Frankrijk: 3-1.

De Spaanse overmacht is daarmee voorbij. De Spanjaarden bereikten sinds 2014 ieder jaar de finale en wonnen de afgelopen twee jaar de EK-titel.

Dat zal in 2019 dus niet gebeuren, omdat Frankrijk in de verlenging te sterk was. Omdat er na 90 minuten niet gescoord werd, moest er verengd worden.

Daarin kwam Frankrijk via Melvine Malard op voorsprong. Niet veel later verdubbelde Vicky Becho de marge. De invalster besliste het duel in de 114e minuut definitief door ook de 3-0 te maken.

Athenea del Castillo deed in de slotseconden nog wat terug, maar het was niet genoeg om de EK-finale te bereiken. Door de resultaten van donderdag staan Duitsland en Frankrijk dus zondag tegenover elkaar in de finale.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!