Arsenal gaat in Londense derby tegen Chelsea hard onderuit KNVB komt met informatie over kaartverkoop voor Tournoi de France BREAKING | Kraker tussen PSV en Ajax wordt gespeeld in Philips Stadion FC Twente moet eerste BeNe-titel aan RSC Anderlecht laten Contractnieuws: Coolen gaat voor tiende seizoen bij PSV

VIDEO | Oranje onder 19 mist EK-finale na verlies tegen Duitsland

( 0 reacties)
VIDEO | Oranje onder 19 mist EK-finale na verlies tegen Duitsland

Voor Oranje O19 zit het Europees kampioenschap in Schotland erop. De ploeg van KNVB-coach Jessica Torny verloor in de halve eindstrijd met 3-1 van Duitsland.

Na negentien minuten kwam Oranje op achterstand in Glasgow. Melissa Kössler tekende voor de openingstreffer. Nederland kon snel daarna langszij komen. Joëlle Smits probeerde het met een boogbal, maar die raakte de bovenkant van de lat.

In de tweede helft ging Nederland op jacht naar de gelijkmaker en die kwam er via Jill Baijings (foto) met een laag schot. Beide ploegen hielden elkaar lange tijd in evenwicht, maar in de slotfase sloeg Duitsland toe. Na een overtreding van Janou Levels in het strafschopgebied faalde Marie Müller. Vlak voor tijd werd het zelfs 3-1 via invalster Shekiera Martinez, waardoor het EK er voor Nederland op zit.

Duitsland - Nederland 3-1 (1-0)
19' 1-0 Kössler
61' 1-1 Baijings
81' 2-1 Müller (strafschop)
89' 3-1 Martinez

Opstelling Duitsland: Willebrandt, Donhauser, Kleinherne, Ebert, Kaut (84' Aehling), Köster, Müller, Kössler, Chmielinski (75' Martinez), Anyomi, Krumbiegel (46' Meyer).

Opstelling Nederland: Van Domselaar, Wilms, Carleer, Doorn, Levels (88' Van der Veen), Van de Velde (88' Van Koot), Olislagers, Baijings (75' Casparij), Leuchter (75' Speelman), Smits, Van de Westeringh (34' Grant).

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!