Arsenal gaat in Londense derby tegen Chelsea hard onderuit KNVB komt met informatie over kaartverkoop voor Tournoi de France BREAKING | Kraker tussen PSV en Ajax wordt gespeeld in Philips Stadion FC Twente moet eerste BeNe-titel aan RSC Anderlecht laten Contractnieuws: Coolen gaat voor tiende seizoen bij PSV

Achterhof naar Championship: ''Wil er nu alles uithalen wat erin zit''

( 0 reacties)
Achterhof naar Championship: ''Wil er nu alles uithalen wat erin zit''

Ze speelde samen met Vivianne Miedema bij SC Heerenveen, vertrok naar Amerika om te voetballen voor de Old Dominion University en tekende deze maand een contract bij Durham: de Nederlandse Iris Achterhof gaat haar geluk beproeven bij de club die uitkomt in de Engelse Championship.

Achterhof (22) heeft er heel veel zin in, zo laat ze weten. "Het is een leuke uitdaging", geeft de aanvalster aan. Ze speelde vier jaar bij SC Heerenveen, maar had toen al de droom om naar de Verenigde Staten te gaan. Achterhof volgde haar hart en ging voetballen bij de Old Dominion University. "Ik ben heel blij dat ik dat toen gedaan heb."

"Voor mij was het fijn dat je school ernaast had. Alles was heel netjes. Ze hadden alles qua krachttraining, nette velden, allerlei trainers. Ik heb een toptijd gehad", blikt Achterhof terug op haar jaren in Amerika. Waar veel van haar teamgenoten besloten om te gaan werken, gaat de spits nu voor een avontuur in Engeland.

"Ik kan altijd nog gaan werken", is ze nuchter. Ze wil meer zien van de wereld en krijgt nu die kans. "Ik heb ook met andere teams gesproken. Clubs uit Engeland, Frankrijk, een Italiaans team en een team uit het zuiden van Spanje. Ik heb gekeken welke landen leuk zijn, maar ook waar het niveau goed is."

Achterhof merkt dat er in sommige competities enkele goede teams zijn, maar dat de rest niet zoveel voorstelt. "Dan praat je ermee, maar dan heb je niet direct interesse", vertelt ze. De aanvalster kwam de afgelopen periode uit voor Thór/KA uit IJsland. "Dat was een leuke tijd, een speciaal land. Maar uiteindelijk heb ik toch besloten dat dit niet de juiste stap was. Uiteindelijk heb ik besloten om eerder naar Durham te gaan."

Bij de Championship-club kwam ze via haar trainer uit Amerika terecht. "Daarnaast speelt hier nu ook iemand met wie ik samenspeelde tijdens mijn eerste twee jaar in Amerika", vervolgt Achterhof, die haar voetbalcarrière gaat combineren met een master Social Research Methods.

"Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen. Zowel fysiek als mentaal. Een studie is voor mij ook afleiding, dat vind ik wel belangrijk", zegt de spits, die zichzelf omschrijft als 'lang en sterk'. "Ik ben een spits die de bal kan vasthouden, maar ook iemand die loopacties kan maken."

"Ik ben een spits die zowel zelf kan scoren, maar die ook overzicht heeft en anderen helpt om kansen te creëeren. Ik wil zelf natuurlijk zoveel mogelijk doelpunten maken, maar in Amerika heb ik ook geleerd dat het niet altijd om jou gaat. Nu is het uitzoeken welke rol ik ga hebben in dit team."

Bij Durham zijn ze in ieder geval blij met de komst van Achterhof, die met rugnummer tien gaat spelen. "De trainer geeft aan dat ze blij zijn dat ik er ben. Dat geeft een goed gevoel, dat geeft vertrouwen", zegt ze. Het niveau vindt ze lastig om in te schatten.

"Ik verwacht een goed niveau, vooral ook omdat teams beter zijn geworden door de jaren heen. Het is een uitdaging om te zien welk niveau het is. Vorig jaar deden ze het heel goed, dus we verwachten dat we in de top kunnen meedraaien."

Een terugkeer naar de Eredivisie zat er nu nog niet in voor Achterhof. "Ik wilde niet echt terug. Op de een of andere manier sprak het me niet aan. Ik wilde meer van de wereld zien. Ik wil er nu alles uithalen wat erin zit, qua reizen, school en voetbal. Dit geeft mij die kans", besluit de Nederlandse.

Heb jij interesse om in de Verenigde Staten te voetballen? Iris Achterhof staat er zeker voor open om jou te helpen deze droom waar te maken. Neem contact met haar op via Instagram.

Foto via: Iris Achterhof

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!