Wiegman met KNVB in gesprek over contract: ''Gesprekken lopen goed'' Uitslag | Miedema en Little schieten Arsenal in derby langs Spurs Uitslag | PSV en SC Heerenveen delen de punten: 1-1 Wiegman staat open voor klus bij mannen: ''Zou daar over nadenken'' Het programma van 17 november: Women's Football Weekend

VIDEO | Samenvatting: Oranje O19 op EK onderuit tegen Frankrijk

( 0 reacties)
VIDEO | Samenvatting: Oranje O19 op EK onderuit tegen Frankrijk

Oranje O19 is er vrijdag niet in geslaagd om de 5-0 zege op Noorwegen een goed vervolg te geven. Er werd met 3-1 verloren van de leeftijdsgenoten van Frankrijk.

Daarmee komt er een einde aan de ongeslagen reeks van de ploeg van KNVB-coach Jessica Torny. Al na vijf minuten kwam Frankrijk op voorsprong. Een schot van Sandy Baltimore werd nog geblokt door keepster Daphne van Domselaar, maar de rebound werd binnen getikt door Naomie Feller.

Drie minuten later stond het echter alweer 1-1. Een Nederlandse voorzet werd nog weggewerkt, maar uiteindelijk belandde de bal voor de voeten van Jonna van de Velde. De middenveldster schoot fraai raak en maakte zo de gelijkmaker. 

Oranje had het lastig tegen Frankrijk en kwam er slechts sporadisch uit. Aan de andere kant hadden de Fransen het vizier niet op scherp. Vlak voor rust was er een kansje voor Joëlle Smits. De spits reageerde goed op een lange bal, maar de Franse keepster Justine Lerond kwam op tijd haar doel uit.

In de tweede helft had Frankrijk het betere van het spel. De Fransen kwamen steeds vaker voor het doel van Van Domselaar, onder meer via Kessya Bussy en Julie Dufour. In de 67e minuut kreeg Smits een mogelijkheid op de 2-1, maar het schot van de spits belandde in de handen van Lerond.

Zo'n tien minuten later kwam Oranje heel goed weg. Van Domselaar liet een bal los, waardoor het bijna een doelpunt werd. De Nederlandse defensie was echter op tijd om de bal weg te werken. Niet veel later was het alsnog raak voor Oranje. Melvine Malard maakte de 2-1.

Diezelfde speelster scoorde in de blessuretijd ook nog haar tweede doelpunt van de wedstrijd, waardoor Nederland met 3-1 verliest van Frankrijk. Het betekent aan de ongeslagen reeks van Oranje O19. 

Maandag 22 juli speelt de ploeg van Torny de laatste en allesbeslissende groepswedstrijd. Gastland Schotland is vanaf 19:15 uur (Nederlandse tijd) de tegenstander.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!