Arsenal gaat in Londense derby tegen Chelsea hard onderuit KNVB komt met informatie over kaartverkoop voor Tournoi de France BREAKING | Kraker tussen PSV en Ajax wordt gespeeld in Philips Stadion FC Twente moet eerste BeNe-titel aan RSC Anderlecht laten Contractnieuws: Coolen gaat voor tiende seizoen bij PSV

Goed begin Oranje O19: ''Dit was de droomstart waar we op hoopten''

( 0 reacties)
Goed begin Oranje O19: ''Dit was de droomstart waar we op hoopten''

Oranje O19 is het EK in Schotland begonnen met een heerlijke 5-0 zege. Joëlle Smits (2x) en Jonna van de Velde (1x) zorgden voor een gedeelte van de doelpuntenproductie.

Van de Velde scoorde nog niet zo vaak in Oranje, zo vertelt ze. "Dan is het juist leuk om nu te scoren. Dat geeft zeker vertrouwen", zegt de speelster van Ajax. Ook voor Smits werkt dat mee aan het vertrouwen, maar niet alleen voor haar: "Ook voor het team. Helemaal als je zo snel op voorsprong komt."

"Dit was zeker de droomstart waar we op hoopten", geeft Van de Velde aan. Toch blijven beide speelsters kritisch. "Een snelle voorsprong geeft rust, maar daarna zijn we een beetje meegegaan in het spel van Noorwegen. Zij speelden de lange bal, wij gingen daarin mee. Dat hadden we beter kunnen doen", is Smits van mening.

Volgens Van de Velde werd het spel van Oranje ook onnauwkeurig: "We speelden te snel naar voren, dan leden we weer balverlies. Na de 2-0 ging het op en neer, we bleven maar rennen. Na de eerste helft dachten we: het wordt wel zwaar als het zo doorgaat."

Na 45 minuten was de wedstrijd echter wel gespeeld. "Dan moeten we het goed uitspelen en geen domme gele kaarten pakken", zegt Van de Velde. En dat gebeurde ook, waardoor de eerste drie punten binnen zijn.

Vrijdag wacht Frankrijk voor Oranje O19. Smits verwacht een team dat meer wil voetballen. "Maar ze zijn niet echt een team, ze moeten het meer hebben van individuele kwaliteiten." Van de Velde is het daar mee eens: "Wij zijn meer een team. We moeten van onze eigen kwaliteiten uitgaan. Het voetbal kan beter, we blijven kritisch. We kunnen het beter doen tegen Frankrijk."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!