Wiegman met KNVB in gesprek over contract: ''Gesprekken lopen goed'' Uitslag | Miedema en Little schieten Arsenal in derby langs Spurs Uitslag | PSV en SC Heerenveen delen de punten: 1-1 Wiegman staat open voor klus bij mannen: ''Zou daar over nadenken'' Het programma van 17 november: Women's Football Weekend

George-Koek nieuwe bondscoach Nederlandse zaalvoetbalvrouwen

( 0 reacties)
George-Koek nieuwe bondscoach Nederlandse zaalvoetbalvrouwen

Niña George-Koek is de nieuwe bondscoach van de Nederlandse zaalvoetbalvrouwen. De huidige coach Marius Privee heeft de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en neemt afscheid.

George-Koek was de afgelopen twee seizoenen al actief als assistent van Privee. "Ik heb heel veel zin om aan de slag te gaan. Ik voel dat ik klaar ben voor deze stap en ben gretig genoeg om succes te willen behalen", laat ze weten.

"We hebben de afgelopen twee jaar veel stappen gemaakt, onder meer in de gespeelde interlands. Het liefst zou ik de speelsters iedere maand bij elkaar hebben, maar dat is helaas niet altijd mogelijk", weet George-Koek.

Wel ziet ze dat het niveau in de Eredivisie goed is: "Iedere speelster die in de Eredivisie speelt, komt in aanmerking voor een selectie", vertelt de bondscoach. In september staan de eerste trainingen gepland.

Twee maanden later staat een oefenwedstrijd met Polen op het programma. "Het doel is om verdere stappen te zetten met het team. Zowel in het spel dat wij willen spelen, als in de resultaten. Dat kan zeker hand in hand gaan. Het einddoel is om ons te plaatsen voor het Europees kampioenschap, dat voor de tweede keer gehouden gaat worden. Dat zou geweldig zijn", besluit George-Koek.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!