Arsenal gaat in Londense derby tegen Chelsea hard onderuit KNVB komt met informatie over kaartverkoop voor Tournoi de France BREAKING | Kraker tussen PSV en Ajax wordt gespeeld in Philips Stadion FC Twente moet eerste BeNe-titel aan RSC Anderlecht laten Contractnieuws: Coolen gaat voor tiende seizoen bij PSV

VIDEO | Oranje O19 begint EK met klinkende zege op Noorwegen

( 0 reacties)
VIDEO | Oranje O19 begint EK met klinkende zege op Noorwegen

Oranje O19 is het EK in Schotland uitstekend begonnen. Dinsdag werden de leeftijdsgenoten van Noorwegen met maar liefst 5-0 verslagen.

De ploeg van KNVB-coach Jessica Torny begon uitstekend aan het duel met twee vroege doelpunten. Binnen vijf minuten zorgden Joëlle Smits en Jonna van de Velde voor een 2-0 voorsprong voor Oranje.

De jonge Leeuwinnen gingen op jacht naar meer en kregen kansen via onder meer Romée Leuchter. Aan de andere kant kwam Runa Lillegård door de Nederlandse defensie, maar zij werd goed afgestopt door Lisa Doorn.

Oranje ging door met aanvallen en zag schoten van Leuchter en Smits geblokt worden. Noorwegen liet zich af en toe zien en kreeg via Elin Sørum een mogelijkheid. Door het lichaam van Doorn, waar de bal tegenaan kwam, had keepster Daphne van Domselaar wat moeite, maar uiteindelijk had ze de bal klemvast.

Zo’n vijf minuten voor rust maakte Van de Velde bijna de 3-0. Een fraai schot belandde echter niet in het net. Even later was dat wel het geval voor Leuchter. Een vrije trap van Janou Levels werd losgelaten door keepster Karen Svene, waardoor de aanvalster van PSV simpel binnen kon tikken.

Voor het einde van de eerste helft werd het zelfs nog 4-0 voor Oranje. Smits liep haar directe tegenstander voorbij alsof ze er niet stond en schoot raak. Daardoor ging Nederland met een comfortabele voorsprong aan de thee.

In het tweede bedrijf nam Oranje wat gas terug. Via Smits en Leuchter kwamen er mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden. Eerstgenoemde trof na iets meer dan een uur spelen de paal met een hard schot, waarna Leuchter net naast schoot.

Kirsten van de Westeringh trof niet veel later ook het aluminium. De speelster van Ajax maakte uiteindelijk in de 69e minuut de 5-0 na een fout van keepster Svene. De Noorse doelvrouw liet de bal los, waardoor Van de Westeringh kon binnentikken.

Daardoor begint Oranje O19 het EK met een klinkende zege op Noorwegen. Over drie dagen, op vrijdag 19 juli, staat de volgende wedstrijd op het programma. Dan is Frankrijk de tegenstander.

Basisopstelling Oranje O19: Van Domselaar, Wilms, Carleer, Doorn, Levels, Van de Velde, Bayings, Olislagers (C), Leuchter, Smits, Van de Westeringh

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!