KNVB komt met informatie over kaartverkoop voor Tournoi de France BREAKING | Kraker tussen PSV en Ajax wordt gespeeld in Philips Stadion FC Twente moet eerste BeNe-titel aan RSC Anderlecht laten Contractnieuws: Coolen gaat voor tiende seizoen bij PSV FOTO | Fantastisch nieuws voor Spitse: ''Maken het beide goed!''

Janssen gaf voorkeur aan WK: ''Van zulke dingen kan ik genieten''

( 0 reacties)
Janssen gaf voorkeur aan WK: ''Van zulke dingen kan ik genieten''

De zomer was er genoeg voetbal om te kijken: de Copa América, de Afrika Cup, de Gold Cup en het WK. Naar laatstgenoemde ging de voorkeur van Theo Janssen uit.

"Van dat harde, ongecontroleerde voetbal op de Afrika Cup word ik nooit zo vrolijk. Kameroen ging door met vijf punten en twee doelpunten, dat zegt mij genoeg", zegt Janssen in gesprek met VTBL.

Hij keek Brazilië - Argentinië: "Maar gek genoeg merkte ik dat ik na een kwartiertje begon weg te zakken en het daarna verder wel geloofde. En dat had ik bij de vrouwen helemaal niet. Ik bleef kijken."

De voormalig profvoetballer zag dat er veel kritiek was op de OranjeLeeuwinnen. "Dat komt omdat wij het in Nederland blijven vergelijken met mannenvoetbal. Maar ik denk dat je gewoon die paar momenten eruit moet halen die wél leuk zijn om te zien."

Janssen is lovend over onder meer Jackie Groenen en Vivianne Miedema. "Miedema die een fantastische kapbeweging heeft bijvoorbeeld. Groenen en Van de Donk die met ongelooflijk veel passie spelen. Van der Gragt met haar perfecte tackles en crosspasses. Zij maakte echt het verschil achterin. Van zulke kleine dingen kan ik genieten."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!