''Situatie dat ik trainer ben en zij speelster is niet heel gezond''

0
''Situatie dat ik trainer ben en zij speelster is niet heel gezond''

Danny Schenkel is de opvolger van Benno Nihom bij Ajax. De man van Loïs Schenkel, die na afgelopen seizoen een punt achter haar carrière zette, heeft een eenjarig contract getekend in Amsterdam.

"Loïs gaf in de winter aan dat ze zou gaan stoppen. Andere prioriteiten, andere dingen gaan doen. Er kwam een plek vrij, omdat Benno Nihom niet verder ging", vertelt Schenkel aan VoetbalFlitsen. "Een situatie dat ik trainer ben en zij speelster is niet heel gezond, denk ik."

En dus ging Danny Schenkel pas in gesprek met Ajax nadat Loïs besloot te stoppen. "Dit is heel leuk om te doen", zegt Schenkel, die voorheen vooral amateurs trainde. "Dan train je in de avonduren. Nu kom je eigenlijk in een fullprof situatie terecht dat je overdag continu met voetbal bezig bent. Bij Ajax werken we nu met bijna iedereen als fullprof."

Hij ziet in dat er een wereld van verschil zit tussen clubs als Olympique Lyon en een club als Ajax: "Lyon is al een stuk verder, die hebben ook een begroting van echt miljoenen. Daar is op zich niet tegen aan te boksen op dit moment. Bij Ajax werken we met veel minder budget, dus dat gat blijft enorm. Maar wij gaan wel proberen om dat gat zo klein mogelijk te maken in de toekomst."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!