PSV neemt na dit seizoen afscheid van ervaren middenveldster OranjeLeeuwinnen doen financiële bijdrage aan steunpakket voor clubs BREAKING | FIFA: WK Onder 20 uitgesteld vanwege coronavirus Contractnieuws uit Amsterdam: Ajax deelt twee contractverlengingen uit OranjeLeeuwinnen komen komende tijd niet meer in actie

OranjeLeeuwinnen stijgen flink op FIFA-ranking na geweldig WK

2
OranjeLeeuwinnen stijgen flink op FIFA-ranking na geweldig WK

Het succes van de OranjeLeeuwinnen heeft ook invloed gehad op de nieuwe FIFA-ranking. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman is flink gestegen op de ranglijst.

Waar Oranje voor het WK nog de achtste plek in handen had, staan de Leeuwinnen nu derde op de FIFA-ranking. Nederland stijgt dus vijf plaatsen en daarmee maakt Oranje de grootste sprong van alle landen binnen de top 10. Het is de hoogste positionering op de FIFA-ranking ooit voor Oranje.

De Verenigde Staten blijft de absolute nummer een, gevolgd door Duitsland. Frankrijk staat vierde en Engeland, dat twee plaatsen zakt, maakt de top vijf compleet.

 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 31 Dec 2019 om 02:20
    Vrouwelijk managers zijn beter voor vrouwen teams. Vrouwen teams functioneren heel anders dan mannen teams. Het Nederlandse voetbal establishment is nog heel gesloten ook tov mannelijke conditie coaches die van buitenaf komen, vanuit bijv handbal kringen. Die worden ook weg gehoond...
  • 12 Jul 2019 om 12:36
    Jammer dat het zo moet in Nederland.Ik las een artikel van een technisch manager(Sparta) van een Nederlandse club die wil geen vrouwelijke managers in zijn club.En het vrouwen voetbal zag hij ook niet zo zitten.Walgelijk vind ik dat.Dus zolang je van die figuren hebt in Nederland zal het vrouwen voetbal niet echt van de grond komen.