PSV neemt na dit seizoen afscheid van ervaren middenveldster OranjeLeeuwinnen doen financiële bijdrage aan steunpakket voor clubs BREAKING | FIFA: WK Onder 20 uitgesteld vanwege coronavirus Contractnieuws uit Amsterdam: Ajax deelt twee contractverlengingen uit OranjeLeeuwinnen komen komende tijd niet meer in actie

Weerden: ''Vind dat elke club een vrouwentak zou moeten starten''

2
Weerden: ''Vind dat elke club een vrouwentak zou moeten starten''

Het vrouwenvoetbal zit in de lift, maar de Eredivisie blijft ver achter in vergelijking met de OranjeLeeuwinnen. Ashleigh Weerden ziet dat het niveau van de Nederlandse competitie niet zo hoog is, vergeleken met Engeland of Duitsland.

"Dat komt denk ik doordat er niet genoeg in wordt geïnvesteerd. Veel vrouwenteams zijn nu nog een stichting, en in een stichting zit lang niet genoeg geld om het niveau op te kunnen krikken", zegt de aanvalster in gesprek met VICE. "Ik vind dat elke club een vrouwentak zou moeten starten, zodat je in de Eredivisie kan investeren."

Daar ergert Weerden zich wel eens aan. Ze geeft aan dat FC Twente dit jaar trainde op het sportpark van een amateurclub en niet bij FC Twente zelf. "We hadden dus niet de faciliteiten die de mannen wel hebben, zoals een goede fysioruimte, of een goede gym om te trainen."

Volgens haar voel je je minder betrokken bij de club als je niet op het veld van de club zelf speelt. "Ik begrijp dat het voor de clubs echt niet altijd makkelijk is. FC Twente doet z’n best voor ons, maar voor de ontwikkeling van het voetbal zou je willen dat het anders was, en dat we niet bij een amateurclub hoeven te trainen", aldus Weerden.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 31 Dec 2019 om 02:16
    Gelijk busje, vrouwen voetbal eredivisie moet kunnen maar dan moet het niveau wel velen malen hoger. In 2018 werden Ajax en PSV in de CL in het buitenland afgeslacht. Het was letterlijk Nederland onwaardig. Ook een 2019 pot tussen PSV en het zwakke Mexico nationale team werd een afgang: 2-5. Gebrek aan atletisch vermogen, gebrek aan techniek. Die twee zaken zijn gemakkelijk op korte termijn in the trainen dus waarom gebeurt dat niet? En waarom is er geen gecombineerde vrouwen competitie met Belgie en Luxemburg in plaats van een MickeyMouse eredivisie hier??
  • 12 Jul 2019 om 13:39
    Helemaal mee eens.Sommige clubs zeggen dat voor vrouwenvoetbal geen ruimte is.Geklets.Laten ze de mannscussie meer zijn.en maar wat laten inleveren ten goede van de vrouwen.Vrouwen voetbal bij de ere divisie clubs moet toch geen punt van discussie meer zijn.Komop zeg.Ook een totale ere divissie voor de vrouwen.Geld zat bij de clubs.