PSV neemt na dit seizoen afscheid van ervaren middenveldster OranjeLeeuwinnen doen financiële bijdrage aan steunpakket voor clubs BREAKING | FIFA: WK Onder 20 uitgesteld vanwege coronavirus Contractnieuws uit Amsterdam: Ajax deelt twee contractverlengingen uit OranjeLeeuwinnen komen komende tijd niet meer in actie

Ter Beek: ''Bij Heerenveen krijg ik de kans in de Eredivisie''

0
Ter Beek: ''Bij Heerenveen krijg ik de kans in de Eredivisie''

Williënne ter Beek speelt komend seizoen in het shirt van SC Heerenveen. Ze komt over van Jong Ajax, waar ze slechts een paar wedstrijden speelde. Dit vanwege een zware knieblessure.

Maar liefst veertien maanden stond Ter Beek aan de kant. Eind maart maakte ze haar debuut en uiteindelijk werd ze met Jong Ajax kampioen. Ter Beek kon in Amsterdam blijven, maar koos toch voor Heerenveen, zo vertelt ze aan het Algemeen Dagblad.

"Bij Ajax zou ik weer in de beloftencompetitie moeten spelen, bij Heerenveen krijg ik de kans in de Eredivisie. Ik wil op het hoogste niveau spelen", geeft ze aan. Ze gaat in Heerenveen wonen en start aan de studie Sportkunde. 

Studeren en voetballen deed ze afgelopen jaar ook, maar na een week bleek dat dat niet te combineren viel: "Dus toen heb ik een tussenjaar genomen. Dat was ook niet zo erg, daardoor kon ik me volledig focussen op het herstel van mijn blessure."

Ter Beek is ambitieus. "Ik wil naar het Nederlands elftal. En in clubverband naar het buitenland. Naar Engeland, of Barcelona en uiteindelijk naar Olympique Lyon."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!