''Voor ons natuurlijk makkelijk om te oordelen over vrouwenvoetbal''

0
''Voor ons natuurlijk makkelijk om te oordelen over vrouwenvoetbal''

De afgelopen dagen is er veel over te doen: een vrouw als coach in de Eredivisie. Sarina Wiegman zou volgens velen een kandidaat zijn. Ook Khalid Boulahrouz ziet in de toekomst wel gebeuren dat er een vrouwelijke coach aan het roer staat van een Eredivisieclub.

"Ik denk dat dit het minste was wat ze konden doen, om haar die erkenning te geven wat zij heeft neergezet met het vrouwenvoetbal", doelt Boulahrouz op het feit dat Wiegman een beeltenis krijgt in de beeldentuin van de KNVB Campus.

"Voor ons, het voetbalpubliek, is het natuurlijk heel makkelijk om te oordelen over het vrouwenvoetbal", zegt de oud-international bij FOX Sports. "Wij zien Champions League, we zien mannenvoetbal, we zien Nederlands elftal, we zien topwedstrijden. Het is allemaal veel dynamischer, sneller, technischer. Dan krijgen we in een keer het WK voorgeschoteld, wat van een ander niveau is. Dan is het heel makkelijk om te zeggen: ja, dat is niks of het is niet om aan te zien."

"Maar als je puur gaat kijken naar waar het vrouwenvoetbal vandaan komt en in vergelijking met andere landen, dan vind ik dat je op zijn minst dit kan doen voor de Nederlandse dames. Niet meer dan de erkenning geven die zij verdienen", aldus Boulahrouz.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!