Uitslag | Overwinningen voor VV Alkmaar, FC Twente en PSV Eredivisieclubs leggen wedstrijd minuut stil als statement tegen racisme BREAKING | Martens krijgt groen licht en staat voor rentree Van Lunteren stopt bij Oranje: ''Het is voor mij mooi geweest zo'' BREAKING | Van Lunteren zet punt achter interlandloopbaan

''Waarom zou ADO Den Haag niet haar als coach aanstellen?''

( 0 reacties)
''Waarom zou ADO Den Haag niet haar als coach aanstellen?''

In de Eredivisie stond er nog nooit een vrouw aan het roer bij een mannenteam. Volgens verschillende mensen lijkt bondscoach Sarina Wiegman daarvoor de ideale kandidaat.

"Ik vind haar echt een hele goede coach. Waarom zou ADO Den Haag niet over twee, drie jaar haar als coach in de Eredivisie aanstellen? Ik vind haar echt een topcoach en een topvrouw", zegt commentator Arno Vermeulen in het Sportforum.

"De psychologische kant van het vak heeft ze volgens mij heel erg goed onder controle. En wat ze heel goed doet is, ze werkt echt met een staf, ze delegeert dingen, ze haalt kwaliteit van de mensen om zich heen, van Veurink en van Kreek naar het team toe. Ik vind haar heel allround daarin. Ik zou geen enkele reden weten waarom zij niet een mannenteam zou kunnen coachen", aldus Vermeulen.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!