VIDEO | Mooie beelden! Wiegman emotioneel na speech Van der Zee

0
VIDEO | Mooie beelden! Wiegman emotioneel na speech Van der Zee

Sarina Wiegman krijgt als eerste vrouw een beeltenis in de beeldentuin op de KNVB Campus in Zeist. Dat kreeg de bondscoach van de OranjeLeeuwinnen vandaag te horen bij de afsluitende WK-bijeenkomst van de Leeuwinnen.

"Sarina, wat een reis was dit weer. Zo zei je dat iedere keer: jongens we zijn met een reis bezig. Die reis eindigde in de finale. Hoe trots moet jij zijn. Sarina, ik val gelijk met de deur in huis, want jij toont zoveel leiderschap. Volgens mij heb jij half niet door hoe inspirerend jij bent, voor mij, voor heel veel vrouwen in Nederland, maar ook voor mannen", begon KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee zijn speech.

"Ik heb zoveel mensen gehoord die zoveel respect voor jou hebben. Ik heb ook heel vaak tegen jou gezegd: ik ben zo trots op je, wat we met elkaar hebben afgelegd. Ik kan me nog goed herinneren dat wij eind 2016 met elkaar de verbintenis aangingen en daar zijn we tot op de dag van vandaag nog steeds heel erg trots op", vervolgde hij.

"Die trotsheid, die moet je ook ergens beeldend maken. Wij hebben als bondsbestuur besloten: jij moet in onze beeldentuin. Dat vinden wij. Dat vinden we zo terecht", zei Van der Zee, waarna de emotie zichtbaar was bij Wiegman.

"Als eerste vrouw in die beeldentuin, dat is toch fantastisch. Dat vinden wij ook heel erg terecht, Sarina", besloot Van der Zee.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!