Koster: ''Je moet niet blijven hangen in wat we nu hebben''

0
Koster: ''Je moet niet blijven hangen in wat we nu hebben''

Na het fantastische WK in Frankrijk is het nu tijd om de Eredivisie te laten groeien. Volgens oud-international Daphne Koster moeten we 'de volgende stappen gaan zetten'.

"Je moet zorgen dat je goed gaat opleiden. Dat is voor mij ook de basis van het succes van dit Nederlands elftal. Daarnaast moet je zorgen dat er een goede overgang is van het opleiden naar de Eredivisie. Uiteindelijk komen daar al je talentvolle speelsters in te spelen en die komen vervolgens weer in het Nederlands team te spelen", zegt Koster bij NPO Radio 1.

"Ik vind dat je voornamelijk moet investeren in de jeugd, dus zorgen dat daar goede programma's komen te liggen en dat de Eredivisie sterk wordt. Als je naar twaalf of veertien clubs gaat, dan lever je in op niveau. Betere spelers spelen dan niet meer met of tegen elkaar", vindt de huidig manager vrouwenvoetbal bij Ajax.

Ze vervolgt: "Wat de vrouwen nu laten zien, is het resultaat van beleid dat vijftien jaar geleden is ingezet. Die speelsters komen allemaal uit de Eredivisie. Daar hebben ze hun basis gelegd. We hebben al iets moois in Nederland, maar we moeten de volgende stappen gaan zetten om bij te blijven met de concurrentie. Je moet niet blijven hangen in wat we nu hebben", aldus Koster.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!