OranjeLeeuwinnen komen komende tijd niet meer in actie BREAKING | Competities amateurvoetbal niet hervat BREAKING | Tot 1 juni geen profvoetbal in Nederland vanwege coronacrisis OFFICIEEL | Olympische Spelen beginnen volgend jaar op 23 juli Van Dongen fel: ''Vrouwenvoetbal wordt gezien als maatschappelijk project''

Oranje O16 eindigt als zesde na bizarre wedstrijd tegen Noorwegen

0
Oranje O16 eindigt als zesde na bizarre wedstrijd tegen Noorwegen

Oranje O16 is als zesde geëindigd op het Nordic Tournament. De jonge Leeuwinnen troffen Noorwegen op de laatste toernooidag en speelden met 3-3 gelijk.

Daarna moesten er strafschoppen aan te pas komen om de winnaar aan te wijzen: na 22 penalty's moest Oranje O16 het hoofd buigen. De ploeg van KNVB-coach Robert de Pauw kwam al snel op voorsprong via Danique Noordman.

Na iets meer dan een half uur spelen schoot Dieke van Straten de bal in de kruising: 2-0. Zeven minuten later was het echter alweer 2-2.

Na de rust was de comeback van Noorwegen helemaal compleet, want Nora Green-Orset tekende voor haar tweede treffer van de middag. Niet veel later maakte Nikée van Dijk alweer de 3-3.

Daardoor moesten er uiteindelijk penalty's aan te pas komen. Oranje schoot de eerste vier raak, maar wist het in de reguliere serie niet af te maken. Ook in de om-en-om serie viel er geen beslissing. Nadat alle twintig veldspeelsters een strafschop hadden genomen, was het de beurt aan de keepsters.

Nikki de Haan schoot niet raak, haar collega Selma Panengstuen wel. Daardoor werd Oranje O16 uiteindelijk zesde op het Nordic Tournament. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!