Uitslag | Overwinningen voor VV Alkmaar, FC Twente en PSV Eredivisieclubs leggen wedstrijd minuut stil als statement tegen racisme BREAKING | Martens krijgt groen licht en staat voor rentree Van Lunteren stopt bij Oranje: ''Het is voor mij mooi geweest zo'' BREAKING | Van Lunteren zet punt achter interlandloopbaan

Van der Gragt eerlijk over penaltymoment: ''Ik raakte haar wel''

( 0 reacties)
Van der Gragt eerlijk over penaltymoment: ''Ik raakte haar wel''

De OranjeLeeuwinnen hebben zondag de WK-finale verloren. De Verenigde Staten bleek met een 2-0 zege een maatje te groot.

Stefanie van der Gragt liep in de laatste minuten op haar tandvlees, zo geeft ze aan voor de camera van de NOS. "Op het laatst kon ik echt niet meer, maar je doet het voor je team. Je speelt de finale en je geeft alles. Je weet dat zij eerste in de eerste twintig minminuten gaan razen."

"Wij wilden juist zorgen dat we dat tempo eruit haalden. Dat is aardig gelukt, het stond verdedigend, we hebben wat kansen gehad. We gaan met 0-0 de rust in. In de tweede helft precies hetzelfde, wat ons plan was: zelf proberen eruit te voetballen, zelf kansen creëeren", vervolgt de verdedigster, die de penalty waaruit de 1-0 kwam veroorzaakte.

"Ik heb de speelster niet gezien, wil de bal raken. Je hebt het VAR-moment. Zij zeggen dat het een penalty is, dan is het een penalty. Ik zie haar niet komen, was verrast dat de bal nog werd geraakt. Ik mis de bal, raak de bal niet. Ik heb de speelster niet gezien. Misschien is het wat makkelijk gegeven, maar ik raak haar wel. De scheidsrechter zei corner, maar ze werd in haar oortje gefluisterd. Ik heb haar niet hard geraakt, maar miste de bal."

Uiteindelijk viel niet veel later de 2-0. "Je hebt niks. Dat is zuur, maar we mogen trots zijn. Tweede van de wereld. Dat is nu bitter en zuur, maar we mogen supertrots zijn."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!