Uitslag | Overwinningen voor VV Alkmaar, FC Twente en PSV Eredivisieclubs leggen wedstrijd minuut stil als statement tegen racisme BREAKING | Martens krijgt groen licht en staat voor rentree Van Lunteren stopt bij Oranje: ''Het is voor mij mooi geweest zo'' BREAKING | Van Lunteren zet punt achter interlandloopbaan

''We gaan groeien om Amerika over een tijd wel te verslaan''

( 0 reacties)
''We gaan groeien om Amerika over een tijd wel te verslaan''

De OranjeLeeuwinnen hebben zondag naast de wereldtitel gegrepen. De Verenigde Staten bleek een maatje te groot. Bondscoach Sarina Wiegman is teleurgesteld, maar vooral trots.

"Ik ben heel trots, was voor de wedstrijd al trots. Maar verliezen is nooit leuk. Door alles wat we al voor finale gepresteerd hadden was ik al super trots. We gingen verdedigend spelen, uiteindelijk verlies je. Amerika was de betere partij, we verliezen terecht", zei de bondscoach voor de camera van de NOS.

Oranje speelde in een 4-4-1-1 formatie en maakte het Team USA daarmee vooral in de eerste helft moeilijk. "Alleen we kwamen niet aan aanvallen toe, we hadden gehoopt op meer aanvallen via de counter."

"Tot aan de penalty kon het alle kanten op", zegt Wiegman. "De penalty was een mokerslag. Toen wilden we naar voren en dat ging ook wel, maar we leden slordig balverlies. Rose Lavelle, een goede speelster, maakte het goed af. Na de 2-0 werd het een beetje een gatenkaas", zag de bondscoach.

"Iedereen is teleurgesteld, maar we gaan groeien om Amerika over een tijd wel te verslaan. We zijn trots. In 2009 stonden we voor het eerst op een EK en in 2015 voor het eerst op een WK. Nu staan we in de finale van een WK. Dat is super goed."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!