Uitslag | Winteraanwinst Stolze bezorgt FC Twente winst op Ajax Hoogsteder selecteert 21 speelsters voor oefeninterlands Oranje O23 Oranje O19 reist met 23 speelsters af naar Spanje voor oefenduels Wiegman duidelijk: ''Er kan een streep door deelname aan de Spelen'' Weerden vol vertrouwen: ''We zijn in de race voor alle prijzen''

VIDEO | Leeuwinnen grijpen naast wereldtitel na nederlaag tegen Amerika

( 0 reacties)
VIDEO | Leeuwinnen grijpen naast wereldtitel na nederlaag tegen Amerika

De OranjeLeeuwinnen hebben zondag naast de wereldtitel gegrepen. De Verenigde Staten bleek in Lyon met 2-0 te sterk voor Nederland.

De OranjeLeeuwinnen hadden in het eerste kwartier antwoord op de Amerikaanse tornado. Er werd goed druk gezet op de Verenigde Staten en af en toe werd de aanval gezocht met de snelle Lineth Beerensteyn als diepste spits.

Waar Sari van Veenendaal in de halve finale al belangrijk was voor Oranje, was ze dat in de WK-finale ook. De goalie kwam enkele keren goed in actie bij Amerikaanse schoten. In de 26e minuut kregen de Leeuwinnen de eerste mogelijkheid van de wedstrijd. De pass van Vivianne Miedema op Beerensteyn was echter net te hard, waardoor Alyssa Naeher weg kon werken.

Niet veel later was het opnieuw Van Veenendaal die Oranje redde. Ze pareerde een hard schot van Julie Ertz en even later een poging van Alex Morgan. Vijf minuten voor het einde van de eerste helft  schakelde Amerika weer een tandje bij en was het verdedigen geblazen voor de Leeuwinnen.

Oranje overleefde die aanval en zette zelf nog wat aan. Gescoord werd er in de eerste helft niet. Daar werd in het tweede bedrijf verandering in gebracht door Team USA. De Verenigde Staten kregen een penalty, nadat Stefanie van der Gragt met een hooggeheven been een overtreding maakte op Morgan.

Na een VAR-check werd de bal op de stip gelegd en Megan Rapinoe koos de goede hoek. Aan de andere kant volgde een grote kans voor Miedema, maar de spits maakte een kapbeweging te veel waardoor er verdedigend kon worden opgetreden door de Verenigde Staten.

In de 69e minuut werd het 2-0. Rose Lavelle kreeg te veel ruimte, werd niet aangepakt en schoot zo de tweede Amerikaanse treffer binnen. Daardoor leek de zege eigenlijk wel binnen voor Team USA; Oranje leek op en kon er vrij weinig tegenover zetten.

De Leeuwinnen gingen alles of niets spelen, met Shanice van de Sanden die Anouk Dekker verving. Die wissel liep echter tot niets uit: Oranje creëerde vrijwel niets meer en had het vooral aan Van Veenendaal te danken dat de achterstand niet groter werd.

De keepster pakte enkele goede ballen en daardoor bleef het bij slechts een 2-0 overwinning voor de Verenigde Staten. Door de zege prolongeert Team USA de wereldtitel.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!