Spitse: ''We hebben eigenlijk gewoon geschiedenis geschreven''

0
Spitse: ''We hebben eigenlijk gewoon geschiedenis geschreven''

De OranjeLeeuwinnen staan in de kwartfinale van het WK. Dinsdagavond werd Japan met 2-1 verslagen, waarna volgens Sherida Spitse de blijdschap overheerste.

"Zij hadden wel een aantal kansen, vooral in de tweede helft. Sari pakt nog een goede bal, aantal schoten die ze hadden. Op een gegeven moment ben je dan heel blij dat we dan nog een penalty krijgt en dat Lieke 'm erin schiet. Dat we gewoon doorgaan binnen 90 minuten is wel heerlijk", zei de recordinternational na afloop voor de camera van de NOS.

"Heerlijk om zo te winnen. Het is niet de minste tegenstander", is Spitse van mening. "Japan is heel vaardig. De één komt in de bal, de ander gaat van de bal af. Ze zijn heel wendbaar, dat is voor ons lastig. We stonden in de eerste helft goed compact, toen kwamen ze er wat minder doorheen. In de tweede helft  kwamen ze er wat meer doorheen. Dat was voor ons wat lastiger."

"We hebben wel weer van een topland gewonnen. Nu eerst even genieten, want dit is wel echt een goede prestatie. We hebben eigenlijk gewoon geschiedenis geschreven. Daar mogen we trots op zijn", besluit de tegenstander. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!