Hoogendijk: ''Het is een beetje het geluk van de wereldkampioen''

0
Hoogendijk: ''Het is een beetje het geluk van de wereldkampioen''

De OranjeLeeuwinnen staan in de kwartfinale van het WK. Dinsdagavond werd Japan met 2-1 verslagen, volgens Anouk Hoogendijk kroop Oranje daarmee door het oog van de naald.

"We mogen echt niet klagen. Het is wel een beetje het geluk van de wereldkampioen", zegt ze voor de camera van De Telegraaf. "Het is misschien niet terecht, maar we zijn weer door. Nou denk ik zelf dat wereldkampioen wel een iets te lastige opgave is, maar we zitten er nog steeds in."

Italië is de volgende tegenstander, volgens Hoogendijk een 'sluwe en geslepen ploeg'. "Ze zijn dodelijk effectief in de afronding. Ik denk wel dat het een hele lastige tegenstander gaat worden. Ze zijn heel sterk in de aanval, de zwakte ligt achterin. Italië is echt de verrassing van het toernooi. Het is echt heel mooi voetbal om naar te kijken. Ik verheug me er ontzettend op, maar het is geen gelopen race", voorspelt de oud-international.

Hoogendijk pleit voor een basisplaats voor Lineth Beerensteyn. "Ik vind het wel tijd ze dat in de basis gaat starten. Ik had dat eigenlijk gisteren al gedaan, maar Wiegman wil gewoon weinig wijzigen. Ze heeft lang aan dit team gebouwd, maar ik denk dat je nu toch wel ziet dat Beerensteyn beter in vorm is dan Van de Sanden. Steeds als zij dat kleine stukje invalt, laat ze meer zien dan anderen die er heel lang in staan. Dus ik zou zaterdag echt starten met Beerensteyn."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!