Van de Donk baalt van wissel: ''Dat voelde ik niet aankomen''

0
Van de Donk baalt van wissel: ''Dat voelde ik niet aankomen''

De OranjeLeeuwinnen boekten dinsdagavond een zwaar bevochten zege op het WK. Daniëlle van de Donk sprak van een gestolen overwinning tegen Japan.

"Het was een lastige wedstrijd", zegt Van de Donk in gesprek met FOX Sports. "In de eerste helft dacht ik dat we het heel goed deden. In de tweede helft hebben we het een beetje uit handen gegeven en kwamen zij ontzettend goed in de wedstrijd. Zij creëerden enorm veel kansen, maar die gingen er gelukkig niet in. Je hebt af en toe gelukt nodig en dat was ditmaal aan onze kant."

Van de Donk werd voortijdig naar de kant gehaald door bondscoach Sarina Wiegman. "Nee, dat voelde ik niet aankomen", reageert de middenveldster. "Ik was lekker hard aan het werk en dacht: ik schiet 'm er straks nog even in. Je wilt gewoon niet gewisseld worden, maar ik was ook wel moe en het was uiteindelijk haar keuze."

"Jill staat natuurlijk wel op mijn positie, maar een makkelijke keuze?", vraagt Van de Donk zich af. "Ik weet het niet zo goed. Ik vind wel dat Jill heel veel kan brengen in een wedstrijd. Ik vind ook echt dat ze het verdient om te spelen en zeker minuten krijgt. Als ik dan een paar minuten op de bank moet zitten, dan doe ik dat. Vervelend, maar het heeft twee kanten."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!