Groenen: ''Heb wel gedacht: nog dertig minuten… hoe dan?'''

0
Groenen: ''Heb wel gedacht: nog dertig minuten… hoe dan?'''

De OranjeLeeuwinnen heeft met veel moeite de kwartfinales van het WK gehaald. Japan, dat in de tweede helft veel sterker was, werd met 2-1 verslagen door een late strafschop. Jackie Groenen zag dat Nederland door het oog van de naald kroop.

"Onze eerste helft was goed, in de tweede helft was de druk op Japan niet meer goed genoeg", zegt Groenen tegenover Voetbal International. "Daardoor kwamen zij meer in hun spel en creëerden ze grote kansen, waarbij we geluk hadden dat-ie er niet in ging. Ik heb niet echt gewanhoopt, maar wel gedacht: nog dertig minuten… hoe dan?"

Groenen kende de kracht van de tegenstander. "Japan is heel vaardig en creëert snel een overtal", zag de middenveldster. "Op het middenveld heb je daardoor vaak het gevoel dat je een mannetje minder hebt. Dat doen ze heel slim, dat wisten we. We wilden compact in een blok blijven spelen, maar in de tweede helft lag dat blok iets te ver uit elkaar. Daardoor werden de afstanden iets te groot om te belopen."

Uiteindelijk wist Nederland toch te winnen. "Deze overwinning is ontzettend knap, dit is ons tweede WK en we winnen weer van een toptegenstander. Dat doen we gewoon hartstikke goed. Canada, Japan, Italië, het zijn allemaal toptegenstanders. Ik hoop dat we ook tegen Italië weer doorkomen", aldus Groenen.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!