Bekritiseerde Van de Sanden tevreden: ''Ik zat er lekker in''

0
Bekritiseerde Van de Sanden tevreden: ''Ik zat er lekker in''

Shanice van de Sanden kreeg de afgelopen wedstrijden de nodige kritiek, maar is niet ontevreden over haar optreden in de achtste finales tegen Japan.

"Ik denk dat ik er lekker in zat de eerste helft en dat ik een betere wedstrijd heb gespeeld", zegt de vleugelaanvalster in gesprek met Voetbal International. "Ik ben niet belangrijk geweest met een assist, maar ik heb wel een goed gevoel overgehouden aan deze wedstrijd."

Van de Sanden werd wel voortijdig naar de kant gehaald en vervangen door Lineth Beerensteyn. "Het gaat niet om mij, maar om het team", antwoordt ze diplomatiek. "We zijn door en daar gaat het om." De speelster van Olympique Lyon houdt zich ook niet echt bezig met de concurrentiestrijd.

"Ik weet wat ik kan, daar moet ik vertrouwen in hebben", meent Van de Sanden. "Het team en de staf staan achter me dus ik maak me geen zorgen. Uiteindelijk gaat het om de teamprestatie en dat is voor mij het allerbelangrijkste. Ik ben ook hartstikke trots dat Lieke (Martens, red.) er twee scoort en dat ze er staat op het moment dat het moet."

De aanvalster sprak niet van een gestolen zege tegen Japan. "Wij waren ontzettend goed in de eerste helft met grote kansen en zij hadden dat in de tweede helft. Het was 50/50. Als je de wedstrijd dan over de streep trekt, is dat fantastisch. Ook echt respect voor Japan, want die hebben mooi voetbal laten zien. Hier moeten we van genieten, dit is iets heel moois voor Nederland."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!