WK-stadions niet vol: ''Sommige mensen komen niet opdagen''

0
WK-stadions niet vol: ''Sommige mensen komen niet opdagen''

Het WK in Frankrijk leeft enorm. Voor het mondiale eindtoernooi zijn inmiddels al 1,1 miljoen toegangskaarten verkocht.

"Dat is boven alle verwachting. En het toernooi is nog niet eens voorbij", zegt directeur Erwan Le Prévost van het organisatiecomité in gesprek met de NOS. "Aanvankelijk dachten we in totaal maar zo'n 700.000 kaarten te verkopen."

Ook op televisie wordt het toernooi goed bekeken. "In Frankrijk keken maar liefst 12 miljoen mensen naar de laatste wedstrijd van Frankrijk", weet Le Prévost. "In Brazilië keken 27 miljoen mensen naar de laatste wedstrijd van hun team. Dat zijn buitengewone aantallen."

Toch is er ook kritiek, want ondanks het aantal verkochte kaarten zitten lang niet alle stadions vol. "Het aantal verkochte kaarten is niet altijd hetzelfde als het aantal mensen in een stadion", legt Le Prévost uit. "Dat is simpel te verklaren: sommige mensen komen op het laatste moment niet opdagen."

"Dat komt mede omdat de kaartjesprijs, vanaf 9 euro, zo laag is", vervolgt hij. "Bovendien verkochten we kaartjes als pakket: je kocht voor drie wedstrijden tegelijk. Maar dat wil niet zeggen dat mensen ook naar alle drie de wedstrijden gaan."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!