Wiegman: ''Wij zijn in staat om te winnen van Italië''

0
Wiegman: ''Wij zijn in staat om te winnen van Italië''

De OranjeLeeuwinnen staan in de kwartfinale van het WK in Frankrijk. Dinsdagavond werd Japan met 2-1 verslagen en na afloop stond bondscoach Sarina Wiegman voor de camera van de NOS.

"We zijn nu vooral heel blij en opgelucht dat we door zijn en dat we Japan hebben verslagen. Naar mijn mening is Japan een van de best voetballende, zo niet de best voetballende, ploeg van de wereld", zei de bondscoach.

Wiegman zag dat Oranje door het oog van de naald is gekropen. "We hadden het zwaar. We weten dat wanneer Japan op onze helft de bal verovert, ze razendsnel weg zijn. Wij konden ze pijn doen in de rug. Dat lukte in de eerste helft goed, maar in de tweede helft zijn we daar niet aan toegekomen."

"Ik ben vooral blij dat we gewonnen hebben en dat Japan gehad is. Ik denk dat Japan voor ieder land een rottegenstander is, omdat ze goed aan de bal zijn. Ze scoren alleen moeilijk. Iets meer scorend vermogen en dan winnen ze meer, schat ik in", aldus Wiegman.

Zaterdag wacht Italië in de kwartfinale. "Wij zijn in staat om te winnen van Italië. Er staat een team dat wil strijden, dingen samen wil doen en goed kan voetballen. Dan kan er van alles gebeuren."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!