VIDEO | OranjeLeeuwinnen door late strafschop Martens naar kwartfinale

( 0 reacties)
VIDEO | OranjeLeeuwinnen door late strafschop Martens naar kwartfinale

De OranjeLeeuwinnen staan in de kwartfinale van het WK in Frankrijk. Dinsdagavond werd Japan nipt verslagen: 2-1.

Oranje begon het duel goed en had de overhand. In de vijfde minuut was de eerste kans dan ook voor de Leeuwinnen. Lieke Martens kreeg wat ruimte en bereikte Vivianne Miedema met haar voorzet. De spits raakte de bal echter niet helemaal goed en via een Japans been kreeg Oranje een corner.

Na ruim een kwartier spelen werd het Japanse net wel gevonden. Uit een corner werkte Martens de bal met de hak, via een Japans been, in de hoek. Daarmee kwam Oranje op een verdiende 1-0 voorsprong. Japan was niet veel later dichtbij de gelijkmaker.

De eerste kans van Japan was voor Yuika Sugasawa: de Japanse spits trof de paal. Oranje hield, ondanks die ene mogelijkheid voor ‘Nadeshiko’, de deur achterin dicht en had het beste van het spel.

Desondanks maakte Japan vlak voor rust de gelijkmaker. Na een mooie aanval maakte Yui Hasegawa de 1-1. Dat was ook de stand waarmee beide ploegen aan het water gingen, al was Miedema nog wel dichtbij een nieuwe voorsprong voor Oranje.

In de tweede helft leek de ploeg van bondscoach Wiegman het kwijt. Japan had ditmaal de overmacht en bracht Oranje vaak in gevaar. Sugasawa schoot over en ook Sari van Veenendaal moest even later in actie komen.

Japan ging op jacht naar de 1-2 en vond die in tien minuten bijna drie keer. Hasegawa schoot naast, waarna Mana Iwabuchi in het zijnet schoot. De grootste waarschuwing kwam van Sugita: haar bal spatte uiteen op de lat. Vervolgens trad Van Veenendaal goed op.

Het duel leek af te stevenen op een verlenging, totdat Saki Kumagai de bal in het strafschopgebied tegen haar hand kreeg. De VAR checkte het nog even, maar uiteindelijk werd er een penalty gegeven. Martens ging achter de bal staan en schoot Oranje zo naar de kwartfinale: 2-1.

Daarin ontmoeten de Leeuwinnen Italië, dat eerder deze avond China met 2-0 versloeg. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!