Goed nieuws! NOS bemachtigt rechten voor EK van 2021 UEFA voert groepsfase in voor Champions League vanaf 2021/22 Het programma van 4 december: Oranje O17 in actie Rapinoe haalt uit: ''De grote sterren zeggen helemaal niets!'' Miedema nieuwe ambassadeur War Child: ''Die verantwoordelijkheid neem ik graag''

''Ze zijn allemaal 1 meter 30, maar wendbaar en geweldig aan de bal''

( 0 reacties)
''Ze zijn allemaal 1 meter 30, maar wendbaar en geweldig aan de bal''

Vanavond nemen de OranjeLeeuwinnen het op tegen vicewereldkampioen Japan voor een plek bij de laatste acht. Vivianne Miedema blikt in gesprek met Voetbal International vooruit naar de wedstrijd tegen Japan.

Het Japanse team van het WK in Canada en het WK in Frankrijk verschilt veel, zo ziet Miedema. "Japan zit in een andere fase dan vier jaar geleden. De oude garde is gestopt, dat kon niet anders. Die waren 36, 37 jaar. Maar het nieuwe, jonge team gaat wel hard vooruit. Ik vind Japan nu veel sterker dan een jaar geleden."

"Ze zijn allemaal 1 meter 30, maar wel wendbaar en aan de bal zijn ze geweldig", weet Miedema. "In de duels zijn wij sterker en achterin mist Japan snelheid. Daar liggen kansen voor ons."

In haar tijd bij Bayern München speelde Miedema samen met de Japanse aanvalster Mana Iwabuchi. "Mana en ik hebben veel contact, we kennen elkaar goed. Ze heeft veel voetbalintelligentie en daarom was het heerlijk om met haar samen te spelen bij Bayern. Ik vind haar de beste van Japan", aldus de spits

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!